Den talentfulle 8.klassingen fra Hatteng er nemlig en av 27 ungdommer som ble plukket ut til å prøve seg for Idol Jr, høstens store TV2 satsing. Over 1100 talentfulle ungdommer fra hele landet sendte inn bidrag, og nå kan Noah bli en av de som tv-seere kan følge med utover høsten.

Og uansett hvor mye både vi, venner og medelever maser, kan ikke Noah fortelle om han blir å finne på tv utover høsten.

- Det får dere vite i oktober, svarer han.

Elsker å opptre

Det Noah kan si, er at han er en gutt som elsker å stå på scene, og forteller at det å kunne jobbe med musikk eller teater har vært drømmen så lenge han kan huske.

– Det føles nesten helt naturlig å opptre foran publikum, forteller 13. åringen til Framtid i Nord.

Men Noah innrømmer at det var med en stor porsjon spenning i mangen han dro til Oslo for å stå foran dommerpanelet med kun denne ene sjansen for å overbevise om at neste Idol-stjerne kommer i fra Storfjord.

Og selv om vi ikke får vite resultatet, kan han si såpass at det var en fantastisk morsom opplevelse å få prøvd seg foran profesjonelle bransjefolk.

Gjennom kulturskolen

Pappa, Rune Utby forteller at  det foreløpige Idol-eventyret startet med kulturskolelærer Lars Einar Garden.

– Det var han som tipset om denne konkurransen, og det var han som foreslo at vi skulle sende inn et bidrag, forteller Utby.

Tidligere i sommer dro familien til Oslo hvor Noah var en av 80 ungdom som skulle synge foran et casting-crew. Og i forrige uke ble det en ny tur til hovedstaten, da som en av 27 som fikk prøve seg foran dommerpanelet.

Rune Utby er både stolt og imponert over pågangsmotet til sønnen, men påpeker også at det er mange dyktige og flinke ungdommer med i konkurransen.

Hvorvidt Noah går videre i Idol Jr får vi ikke vite før tv-serien har premiere den 8.oktober på TV2.

I forrige uke av Noah på audition foran dommerpanelet, det etter at han ble trukket i konkurranse mot 1100 andre talenter. Foto: Privat