Regionrådet mener Baalsrud-filmen er en gylden mulighet for regionen å bidra med lokaliteter og alle positive virkninger dette kan føre med seg.

”Bare en incentivordning for film og TV-produksjon her i landet kan sikre at innspillingen blir lagt til ruta som Baalsrud fulgte”, heter det i uttalelsen kulturdepartementet nå har mottatt.

Filmen skal regisseres av Harald Zwart og planleggingen har nå kommet så langt at det haster å få på plass ordningen.

Det kan i tillegg gå flere tiår før en lignende mulighet dukker opp.

- At det er billigere for filmselskapet å reise til New Zealand å spille inn filmen, fremfor å gjøre det i nærområdet er nesten ikke til å tro, sier Jan Helge Jensen i Nord-Troms Regionråd.

- Vi vil jo synliggjøre regionen vår på en god måte, og dette er god reklame. Det er mye å tape i forhold til markedsføringsverdi,  fortsetter han.

Nord-Troms Regionråd har bedt om at regjeringen følger rådet fra LO, Virke og Norsk Industri ved å utarbeide en rettighetsbasert ordning regulert i form av en forskrift.

Ønsket er videre at den vedtas i løpet av høstsesjonen og gjøres gjeldende fra 1. januar 2015.

Samtidig ber de om at insentivordningen sees på som et næringspolitisk virkemiddel og at den ikke finansieres gjennom eksisterende støtteordninger for film i Norge.