Bandet "Mara & The inner Strangeness" slapp denne uka en ny singel, "Aim for the universe I".

Låta er en av to singler som er spilt inn på samme idé. Senere i høst kommer "Aim for the universe II" og da kommer de også begge ut på vinyl.

Koblet følgere på hjernen

Vokalist og låtskriver Marita Isobel Solberg er opprinnelig fra Manndalen. Hun sier utgangspunktet for låten kommer fra lydene i hennes egen hjerne.

Marko Alastalo, en finsk kunstner koblet følgere på hjernen hennes - og tok opp lydene hjernen lagde under denne seansen. Forskjellige tanker fikk hjernen til å lage forskjellige lyder.

- Opptakene av de lydene han fikk har vært utgangspunkt for låtene, forteller hun.

Improsession

Bandet gikk i studio med tekst og melodiskisser og laget låtene nærmest direkte i studio. Tekniker underveis har vært Håkon Elias Pettersen, plata ble masteret i Propeller mastering i Oslo.

Musikkvideoen til låta har Solberg selv hatt regi på. Hun står også for idé og klipp.

- Vi var ferdig innspilt i februar, og siden da har jeg brukt tida på å redigere. Til filmen inviterte vi en del venner og deres venner. Japanske Mariko Asai var filmfotograf, hun har blandt annet har oppholdt seg som residence artist i Lássagammi og på Kysten filmet, forteller hun.

Livsvarig prosjekt

Bandet Mara & The inner Strangeness startet som et prosjekt da Solberg gikk på Kunsthøgskolen i Oslo 2002-2007, og startet med de musikerne som er med i dag senhøsten 2009.

Bandmedlemmer er musikere fra hele Troms og en er til og med fra Mo i Rana: Håkon Skog Erlandsen som for tiden er å følge i TV-serien 71 grader Nord.

Herborg Rundberg fra Kåfjord er også med i bandet.

- For meg er dette et livsvarig prosjekt, vi er i konstant utvikling. Planene er at det kommer ut et album neste høst/vinter, sier Solberg.

- Er du selv fornøyd med singlen som nå er kommet ut?

- Ja, det er jeg. Ellers hadde den jo ikke blitt gitt ut, ler hun.