Bak f.v.: Tove Reibo, Bente Imerslund, Line Evensen og Bjørn-Ivar Hammervoll. Foran: Gunn-Lill Johansen.
(Foto: Ragnhild Enoksen)

Bak f.v.: Tove Reibo, Bente Imerslund, Line Evensen og Bjørn-Ivar Hammervoll. Foran: Gunn-Lill Johansen. Foto: Ragnhild Enoksen

Her er trolig landets eneste kvenske kor

Lørdag 13. September ble den kvenske sanggruppa KvääniÄänii stiftet i Nordreisa.

KvääniÄänii er et kombinert barne- og voksenkor og er en videreføring av "Kvensk sanggruppe i Nord-Troms" som startet opp i 2011.

Det første som står på agendaen til er å delta på NRK-satsingen "Salmeboka minutt for minutt".

Tidligere har sanggruppa deltatt på "Muisto ja Toivo"-prosjektet ("Minner og håp") til Halti Kvenkultursenter IKS, der man blant annet spilte inn plate og hadde forestilling under Paaskiviikko 2013.

Salmeboka minutt for minutt

Nå har gruppa fått det kvenske navnet "KvääniÄänii", som betyr "kvenske stemmer" og er stiftet som en egen organisasjon.

Like etter stiftelsesmøtet på Halti-bygget i Nordreisa hadde KvääniÄänii sitt første "oppdrag" der man deltok på sangkafé i Kvænangen.

Det nyetablerte koret, som trolig er det eneste kvenske koret i landet, har nå satt seg som mål og ta del i NRK-prosjektet "Salmeboka minutt for minutt" ettersom den nye salmeboka innholder 15 kvenske salmer.

Lang reisevei

Dirigent Tove Reibo har nylig meldt koret på, men håper man slipper å ta den lange veien til Trondheim for innspilling.

- Av praktiske og økonomiske årsaker håper jeg NRK vil åpne for innspilling i Tromsø, slik de har antydet tidligere, sier hun.

Gunn-Lill Johansen fra Nordreisa er valgt som styreleder og sitter i styret sammen med Tove Reibo og Line Evensen. Vara er Bente Imerslund.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Kåfjordfotograf vant nok en internasjonal pris

Gjert Rognli vant prisen i kategorien Nudes/Naken for fotografiet «Hearrá, njieja voulás-Lord, come down».

Duolva Duottar kommer til Riddu

Duolva Duottar avslutter årets Riddu Riđđu.

NYTT PÅ NRK TIL HØSTEN:

Skal fylle TV-ruta med mer skam

Skam over en kropp som ikke ligner idealene og over å være homofil: Det har blitt til to nye serier NRK skal sende til høsten.

Skal vise fram sine veterankjøretøy

Til helga arrangerer NordTroms MotorHistoriske veterankjøretøytreff i Nordreisa.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis