Alle barne- og ungdomsskolene i Kåfjord er med på prosjektet. Kunstutstillinga viste hva barn og unge ønsker å oppleve gjennom sin oppvekst i Kåfjord, og holder åpent hele helga. I tillegg til kunstutstillinga holdt blant annet husflidslagene, Røde Kors og biblioteket stand.

Åpnet med sang og taler

FN-dagen og kunstutstillingen ble åpnet utenfor Olderdalen Skole med velkomsttaler og sang. Deretter kunne alle gå inn på kulturskolen og blant annet se på kunstutstillingene til elevene i Kåfjord, lære seg å strikke, eller spille dukketeater.

Veldig morsomt

Tony Johansen (8), Kevin Bakkevoll (7) og Noah Hansen (8) går i tredje klasse på Trollvik skole. De synes alle utstillingene er veldig fine.

- Vi har laget dukker, crossbane og mye mer. Vi har også skrevet tekster om det vi har i Kåfjord, forteller Johansen.

Hansen sier at prosjektet er veldig morsomt.

- Vi er fornøyde og synes at dette prosjektet er veldig morsomt, sier Hansen.

Strikkekurs

Marina Kristoffersen (8), Marianne Løvli (8) og Leah Johansen (9) deltok på strikkekurs med husflidslagene i Kåfjord. De synes det er veldig gøy å strikke.

- Jeg lærte hos bestemor å strikke. Marianne kan ikke strikke, så hun får hjelp hos husflidslagene for å lære seg det, forteller Johansen.

Alle må ta fingeravtrykk

Tina Berg (14) og Elise Eriksen (12) går på ungdomsskolen i Olderdalen. De mener Kåfjordsekken er et spennende prosjekt, som er spesielt viktig siden den skal følge dem gjennom hele oppveksten.

- Prosjektet er spennende og annerledes. Vi får være med å bestemme hva vi skal lage og ha i sekken, noe vi synes er veldig bra, sier Berg.

Eriksen er enig med venninna.

- Vi har laget forskjellige tegninger og kunst som vi skal ha i sekken. Det er fint å kunne ha så mange minner i Kåfjordsekken med seg videre i livet, sier hun.

Oppgaven til Berg og Eriksen på utstillingsdagen var å ta fingeravtrykk av alle som har sett på utstillinga. Fingeravtrykkene skal samles på et bilde, som de kan ha som et minne etter dagen.

En utstilling om drømmer

Eline Petrine er kunstnerisk leder for prosjektet.

- Vi har hatt blant annet hatt kunstnerisk workshop med både barneskolene og ungdomsskolen. Denne uka laget vi dukker. Vi skal også ha et Grandiosa-teater senere i dag, forteller hun.

Eline Petrine synes dette er en fantastisk mulighet for barn og unge å uttrykke seg gjennom kunst.

- Dette er en utstilling om drømmer og virkelighet barn og unge har i Kåfjord, som skal følge de videre i Kåfjordsekken, avslutter Eline Petrine.