Lørdag var det kokkekurs på Storslett skole for ungdom mellom tolv og femten år. Magnhild Reiersen var kokkelærer. De unge kokkene laget forrett, hovedrett og dessert med fokus på lokale råvarer. Målet var å bli kjent med lokale råvarer, og lære seg å lage sunne og enkle retter.

SE BILDENE FRA ÅRETS LANDSBYMARKDET HER.

Lokale råvarer

- Vi bruker mest mulig lokale råvarer i rettene. Forrettene er rypetoast med rype fra Reisadalen og lakserullade, og hovedrettene er lakseburger i pitabrød og lavvorøkt reinkjøtt i wraps. Laksen er fra Lerøy og reinkjøttet er fra Reisadalen, forteller Reiersen.

Hun legger til at de skal lage panna cotta med bærsaus til dessert.

Bursdagsgave

Kristian Giæver (12) er en av deltakerne på kursene. Han steker reinkjøtt, og forteller at han er veldig glad i å lage mat.

-Jeg fikk kokkekurset i bursdagsgave hos pappa, noe jeg ble veldig glad for. Jeg tror dette blir veldig godt, sier han.

Lærerikt

Anna Elise Henriksen (14) meldte seg på kurset fordi hun vil lære å lage mat. Hun synes kurset er veldig lærerikt.

-Kurset er veldig morsomt og lærerikt. Det er gøy å lære om og bli kjent med lokale matvarer. Jeg håper jeg kan delta til neste år også, sier en fornøyd Henriksen.