Gruppa består av Andreas Persen fra Rotsund og Vegard Tvedt Pedersen fra Sørkjosen og faller inn under sjangeren Electro House.

En stund knivet de inne på topp 10 sammen med store navn som Deadmau5, Knife Party og David Guetta.

For øyeblikket ligger de på 8. plass.

- Vi er ekstremt fornøyd. Vi leker med de store. Før plateslippet hadde vi en målsetting om å komme inn på topp 100, sier Pedersen.

Pangstart

Gruppa dannet de tidligere i år, men begge har holdt på med elektronisk musikk siden 2011.

Etter å ha gått sammen, begynte Boowas & Tallesan med å legge ut mixtapes på internett.

Interessen lot ikke vente på seg og i høst fikk de platekontrakt med det amerikanske selskapet ShiftAxis Records.

Den knallsterke debuten og oppmerksomheten har fortsatt ikke helt gått opp for de to reisaværingene.

- Vi kan ikke helt skjønne at vi har klart å komme så høyt opp. Vi ligger å kjemper på lista med store etablerte stjerna, sier Pedersen.

Men de to musikerne har lagt en god del arbeid i å promotere seg selv.

- Vi har brukt mye tid på å få ut navnet vårt via blogger, Youtube-kanaler og andre DJs. Og vi har hatt en god porsjon flaks, sier han.

Takker fansen

Pedersen takker også plateselskapet og ikke minst alle som har vist sin støtte fra start.

- Både de som har kjøpt EPen og de som har hjulpet oss å spre ordet. Etterhvert har vi også begynte å få en del følgere på Facebook. Uten alle de som er nevnt, hadde vi ikke kunnet komme dit vi er nå. Vi har brukt ekstremt mye tid på å lære oss å lage musikk, men å komme så høyt med debut-EPen var aldri noe vi forventet, sier han.

Videre planer

Banned from Server” ligger foreløpig ekslusivt på Beatport.com, men vil i slutten av desember også bli å finne på Spotify og iTunes.

- Vi fokuserer veldig mye på promotering akkurat nå. De siste dagene har vi fått mange forespørsler, uten å kunne si alt for mye om det før ting er klart, sier han.

Det han kan avsløre er litt av det videre opplegget til duoen.

- Vi planlegger et par mer melodiske låter i fremtiden. På de samarbeider vi med lokale artister og låtene blir å inneholde mer vokal, sier han.