Denne helga arrangerte Nordreisa Husflidslag strikketur for strikkeglade damer. Turen gikk til Uløybukt og Arctic Panorama Lodge, og hele 17 damer i alle aldre var med på helgeturen.

Det ble både sparketurer, strikking, skravling og avslapning.

– Det er så fredelig og fint her, og lodgen er superfin - rene luksusen, sier deltaker Aina Hagen. I løpet av turen fikk hun ferdig en mariusgenser, og et nytt prosjekt ble påbegynt.

– Strikkepinnene har gått

– Det er ikke nok soveplasser til alle på lodgen, men eierne har lånt to andre hus i nabolaget som noen har sovet i. Det har vært en opplevelse det også. Å bo i hus det har bodd folk i, hvor bilder på veggen ennå henger oppe, ler hun.

Leder i husflidslaget, Astrid Lund forteller at strikkepinnene gikk uten stopp.

– Fra i går formiddag til i dag er det strikket på sjal, votter, fanekofte, islandsvester og gensere i forskjellige mønstre. Vi har utvekslet erfaringer om garn og om strikking, og har blitt inspirert av hverandre. Alle koser seg, sier hun.

Kjempeoppgang

Lund sier husflidslaget i Nordreisa opplevde en kjempeoppsving i løpet av 2014. På dette året gikk de fra å være ti medlemmer til og bli 40.

– Det som er fint er at damer i forskjellige aldre møtes. Håndarbeidet skaper en fin ramme og gjør det sosialt og inspirerende, sier hun.

Gir skryt

Lund ønsker å rose bevertningen på Arctic Panorama Lodge for et fantastisk opphold.

– Det var perfekt til vårt arrangement. Nydelige omgivelser, utsikt samt fantastisk service. Jeg anbefaler det til andre også, sier hun.