Årets By:Larm foregår i Oslo og i løpet av festivalens første dag ble det delt ut fem publikumspriser.

Med flest stemmer av de nær 8000 publikumsstemmene, var det talentfulle BROEN fra Trondheim/Oslo som stakk av med stipendet på 100.000 kroner og publikumsprisen som Årets Forbilde.

Blant de fire andre Forbildeprisene på 50.000 kroner hver, gikk til stjerneskuddene Slutface, Resirkulert, OMVR og Miss Tati.

Fikk det travelt

Resirkulert er et ungt indieband Oteren i Storfjord kommune. Musikken deres er først og fremst gitarbasert og bandet er kjent for sine energiske liveopptredner.

Bassist Jonas Stenberg Nilsen, forteller at de setter pris på utmerkelsen.

- Det er klart det er veldig hyggelig å bli utpekt som et av forbildene på By:Larm. Så får vi prøve å leve opp til det i ettertid, sier han.

Han forteller at det var på hengende håret at de rakk å få med seg utdelingen.

- Vi hadde litt flyproblemer i går og var forsinket, men vi klarte å få en av oss - meg, nedover tidsnok. Men jeg klarte å sette meg på feil kulturhus, ler han.

Da han til syvende og sist fant riktig lokale, ble han først nektet inngang fordi han var for ung.

- Når vi fant ut at vi hadde vunnet, kom vi inn til slutt og fikk mottatt prisen. Det kom litt brått på, forteller han.

Håper på videre satsing

Til sammen var 22 unge og talentfulle artister fra hele Norge nominert, og alle spiller på årets by:Larm som åpnet onsdag.

Resirkulert har konsert både torsdag og fredag kveld.

Tidligere har de også spilt på både Buktafestivalen og Træna. I løpet av våren slipper Resirkulert sin debut-EP.

Det er Norsk musikkråd, støtteordningen Frifond musikk og Norsk Tipping som gir ut de fem Forbildeprisene.

- Vi gratulerer de fem flotte forbildene og vinnerne og håper stipendene kan motivere både disse og andre talentfulle artister til å satse videre på musikken. Norsk Tipping ønsker gjennom prisene å bidra til at særlig unge kulturutøvere tør å satse videre på uttrykket sitt, slik at de over en milliard kronene vi hvert år bidrar med til norsk kultur, skaper et bredt og blomstrende kulturliv, sier sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.