Daglig leder ved Halti Kvenkultursenter, Pål Vegard Eriksen, inviterer til markering av Kvenfolkets dag førstkommende mandag.
(Foto: Thomas Wahlgren)

Daglig leder ved Halti Kvenkultursenter, Pål Vegard Eriksen, inviterer til markering av Kvenfolkets dag førstkommende mandag. Foto: Thomas Wahlgren

Kvenenes dag står for døren

Kvenfolkets dag markeres flere steder i Nord-Troms mandag 16. mars. Det er andre året på rad at dagen blir løftet frem her til lands.

Allerede søndag 15. mars startes markeringen med en kvensk gudstjeneste i Nordreisa kirke ved sokneprest Bjørn Ivar Hammervold.

KvääniÄänii inviterer til kirkekaffe i kantina på Halti like etter.

Sanggruppa opptrer også dagen etter, når Halti Kvenkultursenter og Kåfjord kvenforening inviterer til markering ved idrettshallen på Storslett.

Helge Guttormsen vil være en av de andre som skal sørge for underholdningen, gjennom et foredrag om kvensk innvandring til Nord-Troms.

I tillegg vil det bli flere aktiviteter for barn, samt salg av tradisjonell mat, kaffe og mer ved Kronebutikken i Sørkjosen.

- Dagen ble markert flere plasser i fjor, men for oss ved Halti Kvenkultursenter er det første gang i år, sier daglig leder Pål Vegard Eriksen.

Nordreisa Bibliotek kommer i tillegg til det ovennevnte, å ha en utstilling av litteratur på kvensk og om kvenske forhold denne dagen.

Taler og trekkspill

Skibotn Kvenforum har sitt markeringsarrangement på Olderelv Camping i Skibotn mandag kveld.

Her vil det bli trekkspillmusikk ved Gunnar Lien, Silja Mattila forteller om Storfjord Språksenter, Oddvar Ørnebakk forteller om kvenfolkets dag og kvenkulturen.

Det vil bli informasjon om kommunal drift ved Torbjørn Tuorem og Willy Ørnebakk vil fortelle om bosetning og arbeidsplasser.

I tillegg vil det bli blomsterutdeling til personer som har arbeidet aktivt for bygdesamfunnet. Det vil også bli servert kvensk mat i løpet av dagen.

Sykehjemmet får besøk

I Kvænangen kommune besøker Kvænangen Qven og sjøsamisk forening Gargo sykehjem i Burfjord.

Med seg har de blant annet kake til beboerne på sykehjemmet.

Eriksen opplyser at programmet kan bli endret noe de kommende dagene. På kvenkultursenter.no kan du holde deg oppdatert.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

FYLKESMØNSTRINGEN I UKM:

Juryen klarte ikke bestemme seg

Mandag var det enda ikke klart hvem som gikk videre fra fylkesmønstringen i UKM.

I mai skal den nye kultursalen stå klar

Senter for nordlige folk inviterer herved til storslått åpning av ny kultursal lørdag 6. mai. ​

Frister med hele 92 turer:

Målet for 2017 er å få tusen deltakere

Den populære turkassetrimmen i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy skal i år gjennomføres for tredje gang. Denne gang med åtte flere turer fra i fjor.

ASTROSHOW I NORD-TROMS:

Nå skal de fortelle om romheis og stjerneskip

Onsdag og torsdag neste uke er det klart for Astroshow i Nord-Troms.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis