Daglig leder av Halti Kvenkultursenter, Pål Vegard Eriksen, inviterer til familieleir på Helligskogen Fjellstue i helga.
(Foto: Thomas Wahlgren)

Daglig leder av Halti Kvenkultursenter, Pål Vegard Eriksen, inviterer til familieleir på Helligskogen Fjellstue i helga. Foto: Thomas Wahlgren

Kvensk familiehelg på finskegrensa

Halti Kvenkultursenter arrangerer denne helga kvensk/meänkieli-familieleir på Helligskogen Fjellstue i Skibotndalen.

Daglig leder på Halti Kvenkultursenter, Pål Vegard Eriksen, forteller at plassene på kort tid var fylt opp med barnefamilier fra både norsk og svensk side.

- Formålet med familieleiren er å styrke og stimulere til bruk av språkene kvensk og meänkieli og skape nettverk mellom barnefamiliene både lokalt og på tvers av landegrensene, opplyser Eriksen.

Familieleiren vil få besøk av Daniel Särkijärvi fra "Meän Kulttuurikehto/Vår Kulturvagga", som arrangerte en lignende familieleir på Seskarö i Sverige sommeren 2014.

Programmet inneholder blant annet språkopplæring gjennom lek, sosial omgang og lokal kunnskapsformidling.

Leiren starter allerede fredag ettermiddag, men hovedtyngden av programmet vil være på lørdag.

Kåfjord Kvenforening vil være representert under hele leiren og vil blant annet stå for produksjon av tradisjonell mat fra området på lørdagen.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Duolva Duottar kommer til Riddu

Duolva Duottar avslutter årets Riddu Riđđu.

NYTT PÅ NRK TIL HØSTEN:

Skal fylle TV-ruta med mer skam

Skam over en kropp som ikke ligner idealene og over å være homofil: Det har blitt til to nye serier NRK skal sende til høsten.

Skal vise fram sine veterankjøretøy

Til helga arrangerer NordTroms MotorHistoriske veterankjøretøytreff i Nordreisa.

Gledelig gjensyn på Solhov etter 55 år

Jubileumstreff for 1961/62-kullet.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis