"Du kommer til å kjenne lukten av nystekte vafler, jordbærsyltetøy, geitost og rømme. På veggen henger broderte klokkestrenger. I forsamlingslokalet står respatexbordene pent stilt opp med stoler av stålrør og formpresset finér. Samfunnshuset er stedet hvor vi feirer barnedåp, konfirmasjon, bryllup, store fødselsdager – og hvor vi til slutt blir båret ut med føttene først" - Det er slik Hålogaland Teater beskriver det norske Samfunnshuset, som et utgangspunktet for denne forestilligen.

Gått sin seiersgang

Forestillingen "Samfunnshuset" kommer til Burfjord fredag 24. april kl. 19:00 til Kulturhuset i Kvænangen og til Samfunnshuset på Storslett lørdag 25. april kl. 18:00.

Forestillingen gikk sin seiersgang på Scene Øst og på Festspillene i Nord-Norge i fjor og er nå på turné i Troms og Finnmark.

Internasjonalt anerkjent koreograf

Den internasjonalt anerkjente koreografen og danseren Jo Strømgren tar i Hålogaland Teaters forestilling "Samfunnshuset" oss med til en verdensutstilling i Dubai.

- Her får vi oppleve noe som sjeldent som en sprø komedie med utgangspunkt i selve hjertet til det lokale demokratiet i bygde-Norge, nemlig samfunnshuset, skriver

Her blir det folkemøter, 17. mai-feiring, dugnader og fyllefester, men også anklagelser, misforståelser, flørting og intriger.