Lørdag er det klart for Hålogaland Teater sin siste ordinære forestilling på Samfunnshuset på Storslett.

Les mer: Få deg en god latter

Et skikkelig sammentreff

- Det er siste fordinære forestillingen her. At stykket «Samfunnshuset» i tillegg handler om nettopp det, hva Samfunnshuset har betydd for oss og alt det har innhold, var jo full klaff.

Fra nå av blir Hålogaland sine teaterturneer ført opp i formidlingssalen på Halti 2.

- Jeg tenker at det er litt vemodig med denne avskjedforestillingen, vi har jo hatt noen veldig flotte oppsetninger her. Samtidig er det jo en stor glede at vi nå har fått en helt ny sal, så triste er vi jo ikke, sier Uhlving.

Godt rykte

Hun forteller videre at Nordreisa-publikummet har et godt rykte på seg for å møte opp om de forestillingene som har vært. Dette tror hun vil fortsette.

- Jeg tror at det kan bli enda bedre besøkstall med den nye scenene. På lørdag håper jeg så mange som mulig vil komme på den siste avskjedsforestillingen «Samfunnshuset» nettopp på Samfunnshuset.

- Glad for et nytt spillested

Plansjef for Hålogaland Teater, Birgitte Warvik, er veldig glad for å få et nytt spillested i Nord-Troms.

- Vi har ventet lenge på den nye scenen på Halti 2 og er veldig glade for at vi har fått et nytt sted å holde oppsetninger på. Vi har mange steder i midt - og Sør-Troms, men ikke så mange i Nord-Troms, sier Warvik.

Så langt det går vil de sette opp turnene sine i både Nordreisa og Skjervøy.

Siden 2009 var det slik at Hålogaland ikke kunne sette opp stykkene sine i Nordreisa, på grunn av manglene scenetrekk og tekniske feil. Med Halti 2 vil ikke turnebussen kjøre forbi lengere.