Hun kan lett kalles en multikunstner etter at det i helga ble klart at hun skal videre til UKM sin landsmønstring i Trondheim med både billedserie og sceneinnslag.

«Vi reises opp» gikk videre

Hedda Bech, og klassekameratene fra dramalinja på Kongsbakken, deltok på Finnsnes med teatergruppa «Hybelkaninene». Det var ikke før helt til sist at deres navn ble ropt opp.

- Vi hylte og gråt masse. Vi hadde ikke regnet med å komme videre i det hele tatt, forteller Bech.

De framførte sketsjen «Vi reises opp!» som handler om gamle mennesker på et gamlehjem. Stykket skal sette søkelyset på at gamle folk også fortjener respekt, men med et glimt i øyet.

Bidrag mot mobbing

I tillegg til sceneinnslaget, så deltok Hedda Bech med en bildeserie hun selv har tatt. Billedserien «Hvis de kunne se det» består av en rekke portrettfotografier av unge mennesker med ord som «FEIT» og «HORE». Hun ble veldig glad da hun fikk vite at hun var en av de som skulle videre til landsmønstringa.

- Billedserien tar opp et viktig tema med mobbing. Jeg mener at sårende ord kan være like ille som fysisk mobbing. Dette ønsker jeg å få fram med kunsten min, slik at folk åpner øyne og tenker seg mer om før de sier noe som kan være sårende eller noe som egentlig er ment som spøk, sier Bech.

16-åringen har tatt bilder i fem år og dette er en hobby hun synes er veldig gøy. Hun liker best å ta bilder av mennesker og dyr. Hun ønsker at bildene hennes skal fortelle historier utover det øyeblikket som er fanget.  Dette er et av mine bidrag i kampen mot mobbing.

Blitt en vane

Den kunstneriske jenta fra Storfjord har deltatt på UKM siden hun gikk i 4.klasse på barneskolen og gått videre til fylkesmønstringa siden 5.klasse, men i år er det første gang Hedda Bech skal til Trondheim.

- UKM er helt fantastisk! Det har blitt et høydepunkt for meg hvert år. Jeg har holdt på så lenge at det har blitt en vane for meg å stille på UKM.

Bech er veldig klar på hva hun vil gjøre videre.

- Jeg vil definitivt satse på kunsten. Kunst og kultur er noe jeg virkelig brenner for, avslutter hun.