Inger Johanne Eri, rektor ved Reisa Montessoriskole, kan fortelle at lesefestivalen er i full gang. Hver dag, hele uka, har skolen ulike arrangementer med fokus på lesing.

Spennende bokloppemarked

- Vi hadde åpning på mandag og tirsdag arrangere vi bokloppemarked her på skolen. Alle elevene tok med gamle bøker de hadde lest og byttet dem mot en boksjekk, som de kunne få nye bøker for, forteller Eri.

Elevene synes det var spennede å gå og se på andres bøker. I løpet av uka skal elevene skrive bokanmeldelse av ei bok de har lest.

- I dag er de eldste elevene på skrivekurs med forfatteren og jouralisten John Gustavsen. På torsdag skal også noen elever møte Ingunn Aamodt med Pulverheksa, sier Eri.

- Tenner lesegnisten

Reisa Montessoriskole har 57 elever fra 1.klasse til 10.klasse. Rektoren forteller at festivalen er en suksess, og at den for hvert år har blitt bedre.

- Vi leser og har fokus på lesing året gjennom, men denne uka er spesiell. Alle synes det er morsomt, både store og små, og dette er noe vi gleder oss til. Lesefestivalen er med på å tenne leselysten og gir elevene ekstra motivasjon, legger Eri til.

(t.v) Liv Inger Bangstad, Jenny Mathilde M. Karlsen, Lajla Ketilsdatter Lund og lærer Marit Nordgård Rundhaug. Foto: Privat