Jubileet feires lørdag på Polleidet med arrangement både på dag- og kveldstid.

- Vi har det sosialt sammen. Vår viktigste oppgave er å jobbe for idrettshuset, sier Osvaldsen.

Hun anslår at Kjerrigrokk gjennom tre tiår har bidratt med en halv million kroner i form av innkjøp av utstyr og materiell samt vedlikehold og oppgradering av idrettshuset. I tillegg kommer mange dugnadstimer.

Rigmor Larsen har vært kasserer i alle år.

Selvstendig

Kjerringrokk ble stiftet 14. januar 1985 med 30 damer til stede.

- Vi ble enige om å starte en forening, som skulle jobbe for daværende Lyngen idrettslag. Vi er en selvstendig gruppe, men har inngått kontrakt med klubben, sier Osvaldsen.

Aktivitetskvelder for barn, kakelotteri, loppemarked, juletrefest og kosekvelder med litt underholdning stod på programmert i de første årene. 22-23 kvinner var medlemmer i oppstartfasen

150 tallerkener var det første Kjerringrokk kjøpte inn. Senere ble det blant annet investert i bord, stoler, oppvaskbenk og heis.

- Nå kan vi ha 150 personer til bords, noe som betyr fullt hus, sier Osvaldsen.

Gode hjelpere

Revyen var på slutten av 1980-tallet en viktig inntektskilde. Revygruppa trakk seg ut i 1991.

Kjerringrokk har påtatt seg mange oppgaver for å holde idrettshuset i best mulig stand.  ”Klubbrommet” er blitt utvidet, malt, lagt ny panel og nytt gulv. Samtlige diplomer er innrammet.

Inntektene har i de siste 20 årene i hovedsak kommet fra utlodning, klubbkvelder servering og en anonym gave på 5.00 kroner.

- Kjerringrokk har ikke fått til alt uten god støtte i bygda. Vi retter en stor trakk til våre hjelpere og sponsoner.

Oppfordrer yngre

- Hva blir neste oppgave?

- Vi skal skifte gulv ved inngangspartiet. Prisoverslaget er på 15.000 kroner. Noen mannfolk utfører jobben på dugnad.

Kjernen i Kjerringrokk består i dag av ti kvinner, som samles annen hver tirsdag til sosialt samvær på Polleidet. Årlig høydepunkt er julebordet, som kanskje er det eneste i landet hvor det spilles bingo.

- Vi oppfordrer yngre damer til å starte en klubb, som kan ta over etter oss. Det er viktig at Polleidet blir tatt godt vare på også i framtida, forteller leder Bjørg Osvaldsen.