Vinneren av årets største fisk, Arnfinn Vangen fra Manndalen, har et glimt i øyet når han forteller at han hadde særdeles flaks under fisket i år, til tross for at haillet var over syv år gammelt.

- Selv med så gammelt haill, klarte jeg å få opp ei kveite på 5,5 kilo. Det var veldig artig! Nå har jeg fyrt i badstua, sprettet en pils og i kveld blir det kveitefest, forteller den glade vinneren.

- Vil dele pengene

Hovedpremien, på hele 42.000 kroner, for største fisk og største fisk i sin sone, vet fiskeren hva han skal bruke på.

- Jeg vurderer å kjøpe meg nytt kveitehaill. I år var det noget gammelt, men til neste år håper jeg at det er ferskt. Klarer jeg i tillegg og huske hvem den forrige som hjalp meg var, så skal jeg dele pengene med henne, ler den humoristiske manndalingen.

Rekordmange fiskere

Tom Hugo Furuseth forteller at det har vært et rekordår for Fiskefestivalen.

- I dag har vi talt over 750 fiskere på festivalen. Uten at jeg vet hvor mange som har vært med tidligere år, kan vi med sikkerhet slå fast at dette er ny rekord, sier Furuseth.

Arrangørene er svært fornøyd med konkurransen.

- Vi er kjempefornøyd med at så mange har valgt å ta turen hit til Manndalen og Nordnes i dag, sier han.

Mange vinnere

Det ble kåret flere vinner på festivalen. Håkon Ringstad vant 25.000 kroner for nest størst fisk, Maja Sellevoll vant 20.000 kroner for tredje størst og Steinar Hansen fikk med seg hjem 10.000 for den fjerde største fisken. I tillegg vant Fritz Oppervoll Wilhelmsen 5.000 kroner for tyngst edelfisk.

Manndalen Fiskefestival sitt lotteri ble også trukket i dag etter fiskekonkurransen. Vinneren av hovedpremien, en Peugeot 308, ble Per A. Bæhr fra Kautokeino.

- Nå blir det kveitefest, sier Arnfinn Vangen etter å ha dratt opp ei kveite på 5,5 kilo. Foto: Tom Hugo Furuseth