Programmet i år strakk seg over fem dager og leder for arrangementet, Tonje Edvardsen, gir uttrykk for å være fornøyd.

- Det har egentlig gått veldig greit. Det har vært masse folk i røring og utstillerne som har solgt produkter har vært veldig positiv. Vi fikk en litt treg start med regn og surt på torsdag, men så tok det seg opp. Selv om det ikke var sol har det vært oppholdsvær og lørdag kunne folk blant annet sitte ute og kose seg med grillmat, forteller Edvardsen.

Slutt for tivoli

Å spille på lag med værgudene er ikke enkelt, men arrangementslederen hadde gjerne sett at flere frivillige var med i år.

- Vi har ikke økonomi til å betale folk så Skjervøydagan er basert på dugnad. Noen må dra lasset i lag, men det har vært litt vanskelig å få tak i folk som har lyst å ta i et tak. Det gjorde at ting ble fryktelig hektisk, men jeg føler likevel vi at vi har klart å få gjort ting som planlagt. Vi har ikke fått noen klager og folk har vært blid og fornøyd, sier hun.

Fornøyd var også barna som på tross av mangelen på tivoli, hadde nok at aktiviteter å ta seg til.

En lokal aktør fra Ravelseidet og Arctic Event sørget begge for å underholde de yngste deltakerne.

- Det var veldig greit og ungene syntes det var artig. Vi får etterspørsel etter tivoli hvert år, men i kontakt med tivoliet sier de at de ikke blir å komme tilbake til Skjervøy flere ganger. Skjervøy blir for lite, så mellom Tromsø og Alta er det kun Skibotnmarknaden som fremover blir stopp, sier Edvardsen.

Takknemlige utstillere

Edvardsen setter stor pris på de som kunne stille.

- Det var veldig bra at veteranbilklubben fra Nordreisa kom og strongmanshowet var også en suksess. Folk stiller opp når man spør, og jeg er veldig glad for at vi på en måte klarte å tilføre noe nytt til Skjervøydagene. Det å komme på noe nytt år etter år er vanskelig, sier hun.

Hun er også glad for tilbakemeldingene fra alle utstillerne som hadde tatt seg turen til Skjervøy.

- De setter veldig stor pris på at de kan stå gratis. Mange av dem selger i småskala. Skulle de i tillegg ha betalt standleie, ville nok mange av de rett og slett ikke kommet hit, sier Edvardsen.

Hun er også fornøyd med at klarte å samle alt i sentrum av Skjervøy.

- Folk får da med seg alt det som er av interesse. Supert var det også at det ble helikopter på fredag. Det surret og gikk hele dagen, sier hun.