I helga arrangerte Seglvik velforening Seglvikdagene. Irene Larsen Segelvik, leder for Seglvik velforening, er svært fornøyd med gjennomføringa av det hun beskriver som årets sommerhappening.

- Seglvikdagene ble en suksess i år igjen. Spesielt fiskebufeen laget av Alfred Johan Larsen falt i smak hos deltakerne. Den var fantastisk god, sier Larsen Segelvik til Framtid i Nord.

Nye aktiviteter

- Nytt i år var fiskekonkurransen og leker for barn. Jeg var spent på hvordan fiskekonkurransen ble mottatt, men både fiskekonkurransen og lekene for barna falt i smak hos deltakerne, sier Larsen Segelvik.

Mange møtte opp under Seglvikdagene, både tilreisende og de som tilhører bygda.

- Det var rundt femti mennesker som kom på Seglvikdagene i helga. Tretti av dem deltok på Vardemarsjen, noe som er en økning fra tidligere år. De som deltok på Vardemarsjen fikk gevinster, blant annet ble det trukket gevinster på fenalår og bladabonnement, sier hun.

Store planer

Til neste år planlegger Seglvik velforening å gjøre Seglvikdagene til et større arrangement.

- Vi ønsker å fremme Seglvik bedre for de som ikke tilhører bygda. Vi skal bygge et velferdshus og håper at vi får det opp og gå til Seglvikdagene 2016. Vi ønsker å ha en offisiell åpning av velferdshuset under Seglvikdagene til neste år, forteller Larsen Segelvik.

Hun håper også at det er mulig å få en artist til øya.

- Hvis vi får en artist til å spille under Seglvikdagene kan vi trekke mer folk til oss. Vi ønsker å ha mer fokus enn vi har hatt tidligere på barn og familie en av dagene. Den andre dagen skal vi lage et opplegg rettet mot de voksne, kanskje spesielt på kveldstid.

- Seglvik på kartet

- Det er veldig koselig å komme sammen med bygda på andre siden av fjorden og andre tilreisende, i tillegg til alle som tilhører Seglvik, sier hun.

Larsen Segelvik synes bygda har hatt en positiv utvikling de siste årene.

- For fem til seks år siden var det veldig rolig her i Seglvik med bare tomme hus. De siste årene har det vært en enorm utvikling med folk som vil være her og ønsker å etablere seg i Seglvik. Vi har for eksempel fiskebruket som trekker folk til bygda. Problemet er at ingen selger hus eller tomter, og alt er privateid.

Men Larsen Segelvik håper likevel at de kan sette stedet tydeligere på kartet.

- Vi skal gjøre mer i årene som kommer for å gjøre Seglvik mer attraktiv. Nå ser vi mot nye dager med nytt innhold.Vi skal sette Seglvik på kartet! avslutter hun.

Alfred Johan Larsen laget fiskebufeen under Seglvikdagene 2015. Foto: Irene Larsen Segelvik