Jan Helge Jensen hadde valgt seg Daumannstinden som mål for årets ordføreretur.

På forhånd ble det fleipet litt med valg av turmål, og om det var ordførerens fysiske form som var årsaken til at han hadde valgt seg et fjell med en så «slapt navn». Men turen ble en bekreftelse på at det står høvelig bra til med helsa og den fysiske formen til kommunens ordfører og de andre i turfølget.

Fin for de fleste

Årsaken til at den 683 meter høge fjelltoppen ble valgt henger først og fremst sammen med at turen er fin og overkommelig for de aller fleste. I tillegg er turen fra Baddereidet en av 75 turer som inngår i turkassetrimmen Ut i NORD der Kvænangen er med og samarbeider med Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy om å få innbyggerne og tilreisende ut på tur.

I tillegg til Jan Helge Jensen var det 13 andre som slo følge med ordføreren til fjells torsdag i forrige uke. Turen var en del av programmet for Verdde-dagene i kommunen. Dette er første gang Kvænangen er med og gjennomfører «På tur med ordføreren». Det at fylkets nordligste kommune er blitt med i landets nordligste friluftsråd er en av årsaken til at turen ble gjennomført.

Vant gavekort

I tillegg er 2015 «Friluftslivets år». Troms er det eneste fylket i landet der samtlige kommuner er med og gjennomfører slike turer der ordføreren tar jobben som turleder. Fire av de som var med på turen var heldig og vant hvert sitt gavekort på fem hundre kroner. Fra før har Skjervøy gjennomført sin tur.

Av Nord-Troms Friluftsråd sin øvrige medlemskommuner så er Nordreisa kommune den neste til å arrangere en slik tur. Turen til Sørkjosfjellet lørdag 1. august med fungerende ordfører Halvard Magne Wahlgren er en typisk familietur. Søndag 16 august inviterer Bjørn Inge Moe folk med på tur til Baalsrudhula i Manndalen.