Riddu Riddu har et samarbeid med Planet IndigenUS, en av Nord-Amerikas største urfolkfestivaler, om en ”showcase” i programdelen ”Music Yet To Come”.

De tre samiske musikerne; Maxida Märak, Amoc og Elle Marja Eira er booket til festivalen.

Riddu Riddu omtaler disse musikerne som viktige stemmer i defineringen av den samiske samtidsmusikken, men knuser alle stereotypene -  samtidig som de verdsetter det kulturelle landskapet de kommer fra.

En utrolig mulighet

Festivalsjefen for Riddu Riddu, Karoline Trollvik, mener at bookingen er en utrolig mulighet for de unge musikerne.

– Dette er en utrolig mulighet for disse unge, samiske musikere, som kan nå ut til et større publikum. Planet IndigenUs handler også om å trosse stereotypier. Selv om nevnte tre spiller på tradisjonelle musikktradisjoner, har de tatt et steg bort fra hvordan man er vant til å høre samisk musikk, sier festivalsjef for Riddu Riddu, Karoline Trollvik.

Har like formål

Planet IndigenUs har over 300 artister fordelt på ti dager. Selv om de er vesentlig større enn Riddu Riddu, er  Planet IndigenUs lik både i profil og formål.

- Vi er en global scene med tradisjonell urfolksprofil for urfolksmusikere i samtiden, sier Trollvik.

Planet IndigenUs og Riddu Riddu jobber begge for å øke folks bevissthet og kunnskap om urfolk og dermed bryte ned stereotyper og dermed fremme en tverrkulturell dialog.

Bandet Amoc skal spille under urfolksfestivalen Planet IndigenUS i Canada. Foto: Ørjan Bertelsen
Elle Marja Eira er booket til Planet IndigenUS. Foto: Ørjan Bertelsen