Oppvekstsjef Anette Holst og leder Charlotte Christensen i ungdomsrådet er mer enn tilfredse med spennvidden på ungdomskonserten fredag kveld på Geitnes.

- ”Lyden av Lyngsalpene” blander flere sjangrer og skulle ha noe å by på for enhver smak, sier frontfigurene.

Det eneste de må beklage er at plakaten er fullstendig blottet for kvinnelige artister. Flere forsøk på booking av jenter førte ikke fram til signerte kontrakter.

Godt omdømme

Holst og Christensen gleder seg over at planleggingen av den tredje rusfrie høstkonserten går stadig mer på skinner. Omdømmet er styrket etter suksess både i 2013 og i fjor.

- Vi har over 20 sponsorer, som bidrar med enten kontanter, utstyr eller tjenester. Det gikk forholdsvis greit å få 70 vakter på plass, sier Christensen.

Både Holst og Christensen tolker positiviteten lokalt som en bekreftelse på at omdømmet til konserten blir stadig bedre.

- Med rundt 200 solgte billetter går vi i balanse. Vi er nærmest garantert at det ikke blir underskudd takket være økte inntekter fra sponsorer, forteller Holst.

På de to første konsertene har det vært 500-600 personer innenfor portene på Geitnes.

Mest hiphop

Katastrofe blir ventelig kveldens store høydepunkt for mange tilhørere.

Petter «Katastrofe» Kristiansen (26) betraktes på flere måter som et merkelig biprodukt av det ellers så hiphop-puritanske rapmiljøet i Fredrikstad, skrev Dagbladet i en anmeldelse.

Slincraze, A Life Fades away, 68 grader nord, RSP, Klish og Ingvar er de andre som opptrer på utescenen.

- Vi har ei variert liste med artister, selv om det er overvekt med hippop, sier Christensen.

Arrangementet opererer ikke med aldersgrense. Barn under tolv år må imidlertid være i følge med en voksen.

- Målgruppa er primært ungdom, understreker Charlotte Christensen.

Det blir etter planen satt opp busser fra Nord-Lenangen, Nordkjosbotn og Kåfjord via Oteren.

På festivalområdet blir det salg av mat og drikke.

- Vi gleder oss til å ta i mot både artister og publikum. Vi er godt i rute med planleggingen av konserten, forsikrer Anette Holst og Charlotte Christensen.