Bendik, med Silje Halstensen i front, var årets snakkis under by:Larm og nylig trillet VG en femmer på terningen for konserten deres på Øyafestivalen i Oslo.

Halstensen har tidligere uttalt at hun elsket skolekonserter da hun selv gikk på skolen og at hun gleder seg sjukt mye til å spille de selv.

Hun er spesielt spent på å spille for ungdomsskoleelever tidlig om morgenen.

- Egentlig håper jeg å treffe noen av de usikre elevene som framstår som tøffe og står litt sånn LOL og ser på konserten. Vi får se om de blir enda mer forlegne når jeg setter blikket direkte i dem, sier hun.

Minifestival

Bendik spiller første skolekonsert i Svolvær onsdag 2. september.

Tuva Syvertsen og resten av gjengen i Valkyrien Allstars starter på Senja mandag den 31. august, og avslutter i Nordreisa en drøy måned senere.

I fjor ga folkrockbandet ut sitt fjerde album, Farvel slekt og venner, til strålende kritikker, og nå er de klare for sin aller første skoleturné.

- Valkyrien Allstars skal spille for alle elever i 1.-10. trinn, og vi samler alle sammen til storkonserter i idrettshaller for at alle skal få oppleve de. Det blir som en minifestival for en dag, sier produsent Kjersti Jørgensen.

Inkluderer ungdom

Mens Bendik og Valkyrien Allstars spiller sine første skolekonserter i høst, er Razika mer drevne i gamet. Bergenskvartetten skal i høst gi skolepublikum i Nordland vondt i hjertet.

- Vi husker godt hvordan det var å ikke være gamle nok til å komme inn på konserter. Derfor er det veldig viktig for oss å inkludere ungdom, sa gitarist Maria Råkil til Dagsavisen da de spilte skolekonserter i Buskerud i vinter.

I Nord-Troms skal Valkyrien Allstart innom Solvhov i Lyngen kommune 9. september, Hatteng flerbrukshall og Olderdalen kultursenter tirsdag 15. september, Skjervøy idrettshall 16. september, Kvænangen barne- og ungdomsskole 17. september og til slutt Halti Kulturscene i Nordreisa kommune fredag 18. september.

Den siste plata til Valkyrien Allstars ”Farvel slekt og venner”, ble strålende mottatt av både presse og publikum. På denne utgivelsen har bandet, i samarbeid med produsent Bugge Wesseltoft, laget en særdeles gjennomarbeidet produksjon.

Resultatet bærer preg av kontrastene mellom det store, voldsomme, kakafoniske og det nære, intime og direkte uttrykket som kjennetegner den norske tradisjonsmusikken.