Handlingen utspiller seg en god stund før krigen - før man hadde strøm og før man hadde muligheten til å gjøre de samme valgene man kan gjøre i dag. En tid der naturen spilte en større rolle i folks liv.

Filmen handler om naturkreftene, men også om kreftene vi har i oss.

- Det er en fin sammenligning - ingen av disse kreftene kan kontrolleres. Vi bruker naturen som en metafor for det som skjer, sier regissør og manusforfatter Eili Bråstad Johannessen.

Kortfilmen er basert på en gammel myte fra Nord-Troms. De valgte nettopp denne myten fordi det er en tidløs historie, og like aktuell i dag.

- Uunnværlige

Ørjan Steinsvik og Agnete Båtnes Braaten er skuespillere i filmen. Steinsvik er utdannet skuespiller, og har gjort en god del før, mens Braaten har sitt første oppdrag som skuespiller.

Tor Edvin Eliassen er hyret inn som fotograf - en beslutning produsenten og regissøren er svært fornøyd med. Ifølge produsenten er nemlig bildene helt nydelige, og hun er sikker på at filmen vil bli fantastisk flott.

Tommy Richardsen er med som B-fotograf, Tove Reibo som lydtekniker og kostymeansvarlig og Håkon Rosengren har hjulpet til med alt det praktiske.

Christian Kjeldsberg og Varige Mèn lager musikken til filmen.