Det har gått seks år siden sist pianist Herborg Rundberg gjestet hjemkommunen Kåfjord med egen musikk. Dengang hadde Riddu Riddu-festivalen bestilt verket Àrbi som i 2010 ble gitt ut på CD.

Nå kommer hun med eget prosjekt LEAGUS sammen med samboer og medmusiker Kristian S. Olstad. Herborg er spent på mottagelsen fra stedet der hun stadig henter stor del av sin inspirasjon fra.Prosjektets navn LEAGUS er samisk sleng for "Har du...?". Tittelen henspeiler til møtet mellom de to musikerne, deres ulike bakgrunn og instrument, flygel og gitar/elektronikk.  LEAGUS danner et nytt landskap, en ukjent reise fra en mørk klangbunn med lyriske bilder, til forløsningen i det melodiøse.Prosjektets tilblivelse var gjennom studiene til Herborg på Musikkonservatoriet ved Universitetet i Tromsø. Her møtte Herborg sin samboer og medmusiker Kristian S. Olstad.

Herborg har gjort seg kjent opp gjennom årene som musiker og komponist. Hun gjør suksess med popbandet BonBons, har skrevet filmmusikk til stumfilm og vært ungkunstner på Festspillene i Nord-Norge.

Kristian er som Herborg utdannet ved Musikkonservatoriet ved Universitetet i Tromsø. Han ga ut i 2012 KOL, et album bestående av improvisasjonsmusikk med sterke referanser til den europeiske ”improscenen”.Nå gjester de Alta, Kåfjord og Lofoten med sin grensesprengende musikk.

Lørdag 26. april holder de konsert på Kulturhuset i Olderdalen.