Uka har vært fylt med mange lærerike aktiviteter, som hyttebygging, dodji, lassokasting, kultursti, roing i gummibåter, og musikktimer med joik og instrumenter. Det samiske språket og kulturen har stått i hovedfokus.

Prosjektleder, Jorun Løkvold, er veldig fornøyd med leiren.

- Prosjektet går ut på at barna skal lære mer om den samiske kulturen og språket, også utenfor skolen, sier hun.

Løkvold forteller videre at dem har fått støtte av sametinget og Kåfjord kommune for å gjennomføre prosjektet.

Leiren blir arrangert for barn med samisk som første eller andre språk i skolen, og Løkvold sier dette er fjerde året den er gjennomført.

Trommejoiken

- Ka va det dokker kalte den igjen?, spør musikklærer, Rolf Mienna, deltakerne om.

- Trommejoiken! Svarer en av jentene.

Joiken har musikklæreren og barna laget selv. Alle barna framfører joiken med stort engasjement. Alle joiker, og alle har hver sin tromme.

- Dokker må prøve å tromme litt mer forsiktig, om ikke hører ingen at dere joiker, sier Mienna til elevene sine.

Etter framføringa av joiken, forteller Mienna at han i musikktimene har lagt vekt på samspillet, rytmen og pulsen i sangen.

Dodji

Isak Andre Mandla (10) mener arbeidet med dodji og musikktimene var det mest spennende.

- Jeg synes dodji og musikktimene var artigst! Eller, kunstarbeidet med papir og lim var også veldig morsomt, forteller Isak med en stor iver.

Hanne Manuela syntes papirkunsten var mest morsom. Hun sier det har vært veldig lærerikt, fordi hun har både lært å lage papirkunst og treskulpturer.

Olivia Johanne (13) viser fram treskulpturen hun har laget. Materialet har deltakerne funnet ute i naturen, slik som samisk tradisjon og dodji bygger på.

- Treskulpturen min er en mann, som sitter foran TV-en og spiser potetgull. Bak TV-en er det en ledning, som får den til å virke. Og på stuebordet er det en fjernkontroll, forteller hun.

Hele kunstverket til Olivia Johanne er laget med tre og kvister.

Like gøy

- Det er like gøy her i år som i fjor, sier Brita Agnethe. Hun er en av de eldste deltakerne på leiren. Olivia Johanne, er enig.

- Jeg vil delta på denne leiren flere ganger, det er kjempe artig, sier hun.

Olivia Johanne legger til at utedagen, uten tvil, var mest innholdsrik.

- Utedagen var mest spennende! Da gikk vi kulturstien, og samarbeidet godt med hverandre. Vi snakket også mye samisk med hverandre da, sier hun.

Dyktige barn

- Det har vært et veldig vellykket arrangement. Barna er så tålmodige, og det er mange spennende talenter her, avslutter Mienna.