Det blir en aktivitetsfylt dag på Riddu i dag også, og i kveld er den offisielle åpningen av Riddu Riddu 2014.

Lærerikt

I dag blir det arrangert kurs i duodji, samisk språk, joikekurs og Amur fiskeskinnkurs. Fiskeskinnkurset går over to dager, og gir et innblikk om hvordan folk fra Amur bruker fiskeskinn som et materiale.

Offisiell åpning

Den største begivenheten i dag er den offisielle åpningen av Riddu Riddu. Åpningen skjer på kveldstid, og det vil bli mange konserter med joiking og rockemusikk. Marja Helena Fjellheim Mortensson er en av musikerne som skal spille. Hun er kåret til årets unge kunstner, og har tidligere spilt for både kongen og Sametinget. Sangene hennes handler om det samiske språket, reindriftsnæringen, rovdyrproblematikk og nærhet til naturen. De andre artistene er Jörgen Stenberg, Maxida Märak og punkrockbandet, Sator.

Fredag fortsetter festivalen med mange aktiviteter for både store og små. Det vil blant annet bli arrangert Sesam-seminar, som handler om læstadianismen. Seminarholder er universitetet i Tromsø.

Samiske veivisere

Fredag ettermiddag blir årets samiske veivisere offentliggjort. De samiske veiviserne sine oppgaver er å reise rundt til skoler og holde foredrag om samer. Statssekretær, Anders Bals skal også delta på offentliggjøringen.

Kvelden avsluttes med konserter. Det blir joik, folkemusikk, elektronika og mer. Musikere er Ivvár, Elle Márjá Eira, Tamikrest, Hekla Stålstrenga og A Tribe Called Red.