Riddu-festivalen var opprinnelig en grillfest i dalen tidlig på nitti-tallet. Manndalsungdommene har siden da drømt om å få booket bandet Satoor. Torsdag sto endelig Sator på Riddu-scenen, med manndalingen Kent Nordberg i spissen.

– Dette er den absolutt beste Riddu-konserten som har vært gjennom alle år, utbryter min sidemann som etter mange år som fan, endelig fikk oppleve Sator live i bygda.

Denne klare tilbakemeldingen møter meg gjennom hele festivalområdet, og man vet at man har overværet noe stort når man ser så mange fornøyde ansikter etter en konsert.

Etter Facebook-krav

Vi er på konserten med Odd Isaksen fra Manndalen. Det var etter hans Facebookgruppe at festivalledelsen booket de svenske rockerne.

Før konserten er han spent på hvordan dagens Riddu publikum vil ta i mot bandet, som siden 1981 har levert knalltøff Rock, og som har spilt på store arenaer i hele Europa med 20-talls tusen publikummere til stede.

– Dette er rått! Uttrykker han, og sikter til presisjon, som bandet viser og ikke minst til musikken. For Isaksen mener at Riddu bør tørre å hente mer av band i samme kaliber som Sator.

Lite publikum

Noen dager tidligere møtte han gitarist og vokalist Kent Norberg, som han kjenner godt fra hans oppvekst i bygda.

– Og det ble selvfølgelig mye musikk utover kvelden, forteller Isaksen, som også er en ivrig musiker.

For undertegnede ble det også en stor konsertopplevelse, bare synd at ikke flere fikk oppleve det samme.

– Jeg hadde forventet et større publikum, påpeker også Isaksen, og synes det var god plass foran scenen.

Både Isakasen og flere mener at publikumstallet skyldes at Sator er satt på torsdag, og sier at dette burde vært perfekt avslutning av festivalen på lørdag.

Til avisa sier vokalist Kent Norberg at på grunn av ny konsert i Stockholm lørdag måtte det bli slik denne gang, men at han ikke utelukker en retur til Manndalen og Riddu.

– Og det var artig å endelig spille på hjemmebane, avslutter han med.