Arnøyværinger og besøkende kan se fram til grilling, fotballturnering og sommerfest i dag. Tidligere arrangementer har hatt kjempeoppmøte, og arrangør Line Simonsen håper på tilsvarende i år også.

- På turneringen har det vært opp til rundt 100 spillere med, kanskje mer tidligere. Det er folk fra overalt, tilfløttere og feriefolk sier Simonsen.

Værmeldingen lover bra spilleforhold på lørdag, og Simonsen håper øya skal vise seg fra sin beste side til alle som ikke er fastboende.

- Det kommer både hyttefolk og andre hit, og det er også mange venner av venner som kommer. Vi vil vise at vi har noe gøy på gang her. Plutselig er det noen som vil flytte hit, håper Simonsen.

På kvelden blir det dans på grendehuset, og bandet Uro kommer i fra Skjervøy for å spille opp.

Takknemlig

Simonsen er langt fra alene om å arrangere Arnøyturneringa, og hun er veldig taknemlig for alle som stiller opp og hjelper til.

- Det har utrolig mye å si at folk stiller opp, for øya og bygda. For det sosiale er det viktig at folk arrangerer noe. Jeg blir varm om hjertet for at folk sier ja til å stille opp, og det løser seg alltid selv om vi er lite folk her, sier Simonsen.

Krasjer

Arnøyturneringa i år går samtidig som en annen stor fotballturnering i regionen, nemlig Verdde-turneringa. Simonsen er klar over dette, og forteller at det er vanskelig å finne en perfekt dato.

- Det krasjer med bukta også. Det er vanskelig å finne noen ledige datoer nå på sommeren, forrige helg var det mange på Midnattsrocken. Vi får se om det blir bra oppmøte i år, og vurdere situasjonen til neste år, sier hun.

Snart jubileum

Neste år blir det arrangert fotballturnering på Arnøya for femte gang.

- Kanskje vi gjør litt ekstra ut av det neste år, sier Simonsen.

Kari-Ann Jørgensen og Line Simonsen jobber for lage liv på Arnøya.