Lørdag 26. juli arrangeres Heimkommardagen i Uløybukt. Bygdelaget inviterer alle til en sosial og hyggelig dag på fergeleiet.

- Vi fortsetter i samme stil som i fjor på Heimkommardagen og tilbyr mye av det samme, forteller leder i Uløybukt bygdelag Roger Bjørkestøl.

Programmet for dagen er delt i to deler.

For hele familien

Under første del blir det natursti for hele familien, loddsalg, grillmat og mulighet for å grille selv og som i fjor blir det fiskekonkurranse.

- Vi ønsker å involvere så mange som mulig og at dagen skal være for hele familien, sier Bjørkestøl.

Fiskekonkurransen i Uløybukt er en gammel tradisjon. Den er det Båtind Idrettslag som har ansvaret for.

Nytt i år er at det blir bodsalg. Arrangørene har åpnet opp for at folk for eksempel kan selge håndverk eller andre ting de har laget selv.

Under andre del av programmet som foregår senere på kvelden vil det bli holdt uløyquiz og livemusikk fra Skjervøy.

- Vi har fått Uro fra Skjervøy til å spille for oss. De spilte i fjor også og publikum ba på sine knær om at vi skulle få de tilbake igjen, sier Bjørkestøl.

For at Heimkommardagen skal gå rundt økonomisk kreves det at de får solgt nok billetter. I fjor solgte bygdelaget rundt 150 billetter og håper på få solgt tilnærmet like mange i år.

De har ikke ambisjoner om å gjøre Heimkommardagen større.

- Vi skal ikke bli en festival. Vi har denne dagen for at folk skal kunne møtes. Gamle og yngre uløybuktinger skal møtes og ha det sosialt og trivelig, sier Bjørkestøl.

Roger Bjørkestøl Foto: Johanne P. Elvestad