I hele ti år har Summer@nordtroms vært en årlig happening i Olderdalen. Hvert år har festivalen tilbudt fotball og musikk til folk fra hele regionen.

- Vi ønsker å gjøre dette så storslått som mulig, det er det ikke noe tvil om, sier medarrangør Daniel Pedersen.

For å markere jubileet har arrangørene satset på å få store navn på plakaten.

Noe for alle

Siste artistslipp arrangørene gjorde var The BonBons med blant andre Herborg Rundberg på fele og vokal.

I tillegg kommer selveste Violet Road hjem til Kåfjord for å spille på kultursenteret i Olderdalen.

Konserten i år vil ha bredde i stil og sjanger.

- Det blir alt fra metal til stille og jordnær pop. Det er litt av greia å kunne ha bredde og tilby noe til alle, fortsetter han.

- Vi har fått store navn på plakaten og vi håper det trekker folk. Vi håper å fulle kultursenteret, det hadde vært artig, sier Pedersen.

Salen i Kultursenteret i Olderdalen rommer cirka 300 personer, det tror Pedersen skal være mulig nå.

- Litt av sjarmen

Festivalen går fra onsdag 13. august til torsdag 14. august. Torsdagen er det ballbingeturnering for de minste og fredag blir det fotballturnering på dagen etterfulgt av konsert på kvelden.

De siste årene har det gått litt ned i antall fotballag i turneringen. Tidligere kunne det være opp mot 20 lag, men de siste årene har antallet ligget på åtte lag.

- Vi håper å få iallfall 12 til 15 lag til fotballturneringen i år, sier Pedersen.

Staben som arrangerer er på 15-20 personer og alle er med som frivillige. Pedersen mener det er litt av sjarmen med festivalen.

- De fleste som er med og arrangerer har fotball og musikk nærmest hjertet. Det å kunne gi noe til folk med samme interesse gir motivasjon til å gjøre dette, forteller han.

Det er fortsatt tid til å melde på lag til turneringen. Pedersen opplyser de som vil være med bare skal peise på og melde seg på.

- Vi håper flest mulig kommer siden vi tross alt feirer jubileum, sier Pedersen.