Fylkesvei nr. 91 Svensby – Lyngseidet er en livsfarlig vei for bilister og gående på flere strekninger av den 21 kilometer lange veien mellom Svensby fergekai og Lyngseidet.

Vegen er en gjennomgangs åre Tromsø – Lyngen – Alta og videre østover.

I morres skjedde det atter en gang. En personbil med ei voksen dame bak rattet var på tur på jobb i Tromsø. Like ved fergekaia på Svensby lå bilen plutselig i veggrøfta. Sjåføren skjønte ingenting. Hun hadde en fart på 40 km og er kjent med vegens dårlige beskaffenhet, men allikevel skjedde det.

Årsak: Det er dype langsgående spor som medfører at bilen kan ta styringa sjøl. Nå er det vinter med skiftende vær og føreforhold og da er det livsfarlig å ferdes på vegen for myke trafikanter. Jeg vil ikke tenke på hva som ville skjedd dersom det var en gående eller sparkende person der – da det skjedde.

Man kan bare tenke seg hvis det hadde vært en trailer i stedet for en personbil og at det var gående på vegen.

Slike langsgående spor er det mange steder på Fylkesveien mellom Svensby og Lyngseidet.

Dette kan ikke fortsette – nå må det gjøres noe med den aktuelle strekninga – før noen mister livet. Vi har ikke råd å miste en eneste person pga at de som eier veien ikke utbedrer den til en akseptabel standard slik at bilister og myke trafikanter kan ferdes trykt til og fra jobb og til og fra venner og kamerater.

Det holder ikke bare å sette opp et skilt - som det er gjort flere steder på strekninga. Sporene i vegbanen er så dype at bilene tar styringa sjøl på glatte dager – med de alvorlige konsekvenser det kan få.