Regjeringas sjømatindustrimelding «En konkurransekraftig sjømatindustri» er nå til komitebehandling i Stortinget. I meldinga forslås det at de kvoterettighetene Skjervøy fortsatt har (To kvotenheter på omlag 2500 tonn torsk som fiskes av den tidligere Skjervøytråleren «Kågøy» ) skal regionaliseres. Det betyr at Skjervøy og Nord-Troms mister førsteretten til å utnytte disse kvotene.

Dette kan ikke godtas. Vi vet at leveringsplikten i lang tid har blitt uthult slik at trålfangsten i dag i hovedsaklig selges som frosent råstoff direkte til utlandet. Det at trålerne skulle levere fisken lokalt var imidlertid bakgrunnen for at trålerne opprinnelig fikk kvoterettigheter. I praksis overholdes ikke disse forpliktelsene lenger. Fiskerettighetene må derfor tilbakeføres til de kystsamfunnene de var ment til å betjene.

Skjervøy SV krever at leveringsforpliktelsene innskjerpes slik at for eksempel Årvikbruket AS og Skjervøy Sjømat og Skalldyr AS kan kjøpe kvotene som ferskfisk. Videre må rettighetene gradvis overføres til lokalsamfunnet som rekrutteringskvoter og styrking av driftsgrunnlaget for den lokale kystflåten.