Det var ingen klok avgjørelse kommunestyret i Lyngen foretok torsdag 19. mai. De fleste kommunene foretar rådgivende folkeavstemming i denne saken.

Jan Helge Jensen sier noe viktig om dette i FIN 21. mai: "En folkeavstemming er minst like viktig i forhold til synliggjøring for hva vi mener overfor fylkesmann og Storting. Der ligger vår skjebne til slutt. Derfor må alle stille opp å avgi stemme."

Ikke folkemeningen

En opinionsundersøkelse fratar oss demokratiske rettigheter. Kommunestyret representerer ikke folkemeningen på en fullgod måte i en slik sak. Forslaget i kommunestyret om at  storlyngen kunne være et alternativ viste 10 mot 9? Hva om dette hadde vært resultat av en folkeavstemming. Vil en opinionsundersøkelse kunne få fram et slikt resultat?

FIN-LEDER: Spill for galleriet

Angår oss alle

I Lyngen har vi minst 3 alternativer - storlyngen/Storfjord-og Lyngen/Lyngen/Lyngen og Tromsø.Så vidt jeg kunne registrerer på særlig et av folkemøtene var det skuffelse over at Storfjord/Lyngen alternativet var falt ut.

Man skal være varsom med å trekke forhastede konklusjoner om folkemeningen. Den har mange ganger vist seg å overraske. Selv om jeg for øyeblikket har tro på Lyngen alene kan jeg på ingen måte se at kommunestyret representerer folkemeningen i denne svært viktige saken. Dette er en sak som angår oss alle i uoverskuelig framtid.

Gjort er gjort

Vi har på folkemøtene fått presentert hvor katastrofal den økonomiske situasjonen for Lyngen er om 2-3 år.  Selv om ordføreren er flink til å spre optimisme som igjen kan utløse kreativitet blant folk skal det noe til for at folketallet øker så fort at kommuneøkonomien berges. Vel, vel, gjort er gjort, det er vanskelig å spå. Ganske særlig om framtiden. Husk å ta telefonen når den ringer! John Kristiansen