Registrerer at flere mener ordføreren bør finne andre ting å gjøre en gi vekk en fjelltopp. Nå er det engang slik at det ikke er ordføreren eller Kåfjord kommune som gir denne bort, men Erna Solberg med regjeringa som bestemmer dette. Vi (et enstemmig Kåfjord formannskap) har støttet opp om et engasjement fra Bjørn Geirr Harsson som startet dette via Facebookgruppa "Halti som jubileumsgave". Min private mening i denne saken er på en måte uvesentlig, men min jobb som ordfører er nettopp å iverksette de vedtak som gjøres av formannskap/kommunestyre. Gjør jeg ikke det, da gjør jeg heller ikke jobben min.

Når det er sagt, så har denne saken skapt et enormt positivt omdømme for Kåfjord og Norge, ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. En publisitet og markedsføring som ikke kan måles i kroner og øre selvom ikke det er drivkraften for å støtte opp om denne saken, men noe man får på kjøpe.

Vårt engasjement i saken kommer fra hjertet og vi mener at dette er en fantastisk gave til våre gode naboer. For hvilket annet land ville gitt et stykke land bort i fredstid og uten å krige om det.

Så må jeg også si at jeg har respekt for grunnlovens § 1 "Kongeriket Norge er et fritt, selvstendig, udelelig og uavhendelig rike. Dets regjeringsform er innskrenket og arvelig monarkisk", men vi mener at dette må kunne se på som grensejustering.

Så registrerer jeg også at mange mener dette er ikke fornuftig bruk av skattebetalernes penger, men så langt har ikke dette kostet en krone annet en den tiden ordføreren har brukt på intervju og guiding av finske journalister.

Det er fantastisk med engasjement og jeg vil takke dere alle som engasjerer dere i saker vi jobber med og jeg må si at jeg absolutt har respekt for at ikke alle skal være enig med det vi gjør. En ting kan dere være sikre på at vi alle lokalpolitikere prøver å gjøre vårt beste til og for Kåfjord og alle innbyggerne.

Har lyst å avslutte med et vers av Ivar Aasen sitt dikt:"Til lags åt alle kan ingen gjera; det er no gamalt og vil so vera. Eg tykkjer stødt, at det høver best å hjelpa den, som det trenger mest."

Så håper jeg på et godt å engasjement i diskusjonene videre, og husk fasiten finnes ikke...

Innlegget ble først publisert på Facebookgruppen "Kåfjord lokalpolitiske debattforum".

FJELLGAVE: Kåfjord-ordfører Svein O. Leiros gir gjerne litt av kommunen bort til Finland. Foto: Torbjørn O. Karlsen
Fjellet Halti ligger i Finland, men selve toppen ligger i Norge og Kåfjord. Det vil politikerne i Kåfjord gjøre noe med.