Det har vært overskrifter i Framtid i Nord over lang tid vedrørende tilstanden til Kystpartiet, disse overskriftene har utelukkende vært av negativ karakter. Finner det derfor på sin plass å nyansere bildet noe, når KP`s lokallag i Kvænangen ble besluttet nedlagt virker det på undertegnede som om at det er en reaksjon på at lagets leder ikke ble valgt som leder for Kystpartiet tross i at han lanserte sitt eget kandidatur.

Norge er så mye mer enn Oslo Gryta, det er vi på Vestlandet skjønt enig i, men Norge er også så mye mer enn Troms og Finnmark og tilstanden til pasienten Kystpartiet er i motsetning til i Kvænangen i en mye bedre forfatning enn det fremkommer i FIN. Det er etablert og etableres lokallag flere steder her kan bl.a nevnes Karmøy, Haugesund, Vest Agder, Trøndelag, nye medlemmer i Hordaland, Rogaland, Sogn og Fjordane, siste nye lokallag er etablert av Steinar Bastesen i Brønnøy og det jobbes med flere.

Kystpartiet er på vei opp av asken og det er på tide dette også kommer frem for å få litt balanse i regnskapet, FIN velger å gi inntrykk av at partiet står med en fot i graven og det er ikke tilfelle.

En annen ting, for å ta litt selvkritikk på vegne av partiet, er at Kystpartiet internt har hatt en svak og til tider ikke eksisterende ledelse der partiet har vært sterk i Nord og glemt at det er mennesker som har jobbet for partiet utenfor de 3 Nordligste fylkene. Denne trenden er tydeligvis i ferd med å snu da det viser seg at oppgangen skjer nettopp i de «glemte» fylkene.

Kystpartiet skal ha landsmøte i Tromsø 18-19 mars der både Leder og Nestleder står på valg og da er det opp til delegatene å bruke sunn fornuft, tenke strategisk og legge den rette kabalen for en suksessfull valgkamp så tenker jeg at Folket i Kvænangen vi støtte Kystpartiet videre slik både innbyggerne og partiet fortjener. Det er for enkelt at man skal bli furten og hoppe over til nytt parti bare for at det ikke gikk «min» vei på landsmøtet. Da settes egeninteresse foran partiet og videre vekst blir vanskelig.