Det er nye tider, både for leserne og for oss i lokalavisa. Den avisa du holder i hånda, er den aller siste lørdagsutgaven fra Framtid i Nord. I alle fall i uoverskuelig framtid. For man skal aldri si aldri. Mye har endret seg siden starten i 1988.

Framtid i Nord startet som en to-dagersavis. De første årene, fram til mars 1992, var det tirsdag og fredag som gjaldt. Så ble vi en tre-dagersavis og slik holdt vi på til i 2011, da vi en kort periode forsøkte oss som fire-dagers avis med utgivelse også på onsdager. Siden da har vi utkommet tirsdag, torsdag og lørdag. Til og med i dag. Fra neste uke er det tilbake til starten, til utgivelser tirsdag og fredag.

Det er en endring vi møter med blanda følelser. Vi forstår nemlig utmerket godt de som liker lørdagsavisa ekstra godt. Som nyter lørdagsmorraen, med fersk avis, kaffe og rundstykker. Utfordringen er at disse blir stadig færre. I tillegg sliter vi stadig mer med å få ut papiravisa til morrakaffen.

Å gi ut papiravis har mange utfordringer. Ett er å få den ut, innen såpass kort tid at det som står i den fortsatt ansees som aktuelt. Dernest er det de faktiske kostnadene, tida det tar og ressursene dette krever. I en tid der antallet papirabonnenter stadig synker, mens antallet personer som vil bruke penger på å kjøpe innhold på nettbare øker, måtte vi gjøre noen valg. I tillegg velger vi også å se dette som et grep i det miljøskiftet verden behøver ved å redusere papirbruken, transporten og andre forurensende momenter.

Vi velger å se på dette som en positiv utfordring. Vi har fortsatt stor tro på papiravisa, men vi ser også at vi må ha et enda større trykk på det digitalt. Samtidig må vi også sørge for å få betaling for den journalistikken vi begår. Derfor vil det bli enda mer av det du finner på www.framtidinord.no som er tilgjengelig kun for betalende kunder. I sum mener vi at du som er abonnent vil få minst like mye for pengene som i dag.

Ved å ta disse grepene mener vi at vi sikrer Nord-Troms en livskraftig sterk lokalavis for framtida. Vi trygger papiravisa som medie, og vi forsterker nettsatsinga ytterligere. Samtidig sikrer vi også lokalavisa som en arbeidsplass for litt over åtte lokale årsverk. Vi mener vi har tatt et grep for en fortsatt Framtid i Nord.