Spørsmålet om den framtidige traseen for E6 har blusset opp igjen. Det var Frps John Karlsen som varmet opp debatten etter en runde i badstua - bokstavelig talt. Karlsen, som tidligere har vært mot å legge europaveien utenom sentrum, hadde fundert seg fram til at det var på tide å vende om.

Hilde Nyvoll skriver i et leserinnlegg at vendinga kom for sent. Nasjonal Transportplan for den kommende perioden er allerede vedtatt av Stortinget, og der er alt som i dag. Verken ny bru over Reisaelva eller traséendringer.

For endringsmostanderne er det naturligvis godt nytt. De ønsker ikke noen omlegging, men mener dagens trasé er god som gull. For noen er årsaken til motstanden at de vil få hovedferdselsåra nærmest inn i hagen. Andre frykter for tapt omsetning når trafikken passerer utenfor sentrum.

Kan tenke nytt

Å hevde at dette ikke er tilfelle blir galt. En omlegging vil medføre trafikale endringer, og det er nokså sikkert at noen flere vil kjøre forbi Storslett uten å senke farta mer enn høyst nødvendig. Så er spørsmålet om de er mange nok til at det overgår de trafikale verdiene en omlegging vil medføre. Storslett som handelssted vil kunne framstå helt annerledes om man ikke behøver å ta hensyn til en europavei. Man kan tenke nytt og annerledes.

Større fare for ulykker

Imidlertid er det helt klart at trafikken på veiene etter alle solemerker kun vil øke. Dermed vil faren for ulykker i større og mindre grad tilta. John Karlsen peker også på at verdien på boligene vil øke om veien flyttes.