Viser til Stein Are Olsen sitt leserinnlegg i Framtid i Nord 26.november hvor han avslutter med et ønske om å få bort gammel dritt og løfte hodet. For meg framstår det som skrives som det stikk motsatte.

Lyngen/Karnes IL har naturlig nok ikke vært en del av Lyngenhallen Drift AS sin behandling av halleie til ulike lag og foreninger i kommunen. Som det idrettslaget som omtales i innlegget, har vi likevel noen kommentarer til det som tas opp.

Vårt idrettslag har siden hallen ble bygget kjøpt timer i Lyngenhallen for langt over 1 million kroner. Timene har i overveiende grad blitt brukt til idrettsaktiviteter for barn og unge. Vi beklager selvsagt at en anstrengt økonomi i fotballgruppa har gjort at vi ikke har klart å betale alle fakturaene vi har mottatt.

Lyngen/Karnes IL er ikke det første og vel neppe det siste idrettslaget som kommer i en slik situasjon. Vi er helt klar på at vi skylder disse pengene og vi jobber hardt for å skaffe midler til å betale hele gjelden til Lyngenhallen Drift AS. Vi tenker å gjøre opp for oss! Samtidig forsøker vi å gi et best mulig tilbud til barn og ungdom som ønsker å drive idrett i kommunen. Gjennom store deler av året sørger vi for aktivitet i Lyngenhallen, på Geitnes og Polleidet. Vi tror dette er et viktig bidrag til et levende lokalsamfunn.

I små samfunn er man avhengig av ildsjeler. Johnny Hansen er en slik person og for idrettslaget vårt og idretten generelt i kommunen har han gjort en uvurderlig innsats i en årrekke. Han var blant annet svært sentral i arbeidet med at Lyngenhallen ble bygget og til at vi nå har tre kunstgressbaner i kommunen. I tillegg var og er han engasjert i politikk og samfunnslivet for øvrig.

Ulike roller i en liten bygd som Lyngen gjør at man noen ganger kan representere flere parter i en sak.

Fra mitt ståsted har Johnny alltid visst hvilken hatt han hadde på og lagt vekt på å gjøre ting ordentlig. Jeg synes det er viktig å heie fram personer som Johnny som bidrar til aktivitet og skaper ting i et lokalsamfunn. Vi trenger flest mulig av dem.

Istedenfor legger innlegget til Olsen opp til en slags heksejakt på han som fra sidelinjen virker som et «takk for sist» for helt andre forhold.