Etter at Fremskrittspartiet kom i regjering har soningskøene for kriminelle gått betraktelig ned. Kriminelle utlendinger har blitt sendt ut, og soningskapasiteten blir utvidet med over 550 nye plasser. Derfor bommer Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik når hun kommer med sin kritikk.

Fremskrittspartiet i regjering sørget for en avtale mellom Norge og Nederland som skapte 242 av disse fengselsplassene i det nederlandske fengselet Norgerhaven. Ofre for kriminalitet skal ikke risikere å møte sin gjerningsmann på gaten. Derfor er det viktig å få kriminelle inn i fengsel raskt, slik at de ikke går fritt rundt i samfunnet.

Likevel kommer Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik på banen med kritikk, kun for kritikkens skyld. I Stortinget sa Tajik «To år brukte han på en avtale med Nederland, og det er to år han ikke brukte på å bygge nye fengselsplasser her i Norge» om justisminister Anders Anundsens (FrP) arbeid. Her var hun ikke misfornøyd med selve fengselsplassene, men at det tok to år å skape dem. Tajiks svar er tomt og innholdsløs, spesielt fordi Arbeiderpartiet selv satt i regjering i åtte år uten å oppnå mye. I tillegg burde Tajik vite at det allerede har kommet 130 nye fengselsplasser i Norge, og at det er vedtatt bygging av nye plasser i Agder.

Når Tajik sier at Fremskrittspartiet ikke gjør nok for sikkerheten virker det som om hun har gått glipp av mye informasjon. I tillegg til at soningskøene har gått ned, er det mer enn 1500 flere ansatte i politiet nå enn da Tajiks parti ledet departementet. Videre har vi også 12 velrustede politidistrikt som er beredt til å håndtere alle typer situasjoner og bistå hverandre med hjelp. Godt trent, beredt og synlig politi har en svært positiv og viktig effekt for å oppnå trygghet i gatene.

Det er viktig for Fremskrittspartiet å komme med gode løsninger raskt. Vi tar dette på alvor, og gjennomfører flere tiltak for å skape en best mulig hverdag for folk flest. Tajik burde også bruke tiden sin på å tenke i disse baner, i stedet for å komme med innholdsløs kritikk.