85 jenter og gutter var med på friluftsskolene i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy.

Det ble en fartsfylt start på sommerferien for de mange barna som var med på friluftsskole i forrige uke. Nord-Troms Friluftsråd hadde som mål å få nok deltakere slik at tilbudet kunne gjennomføres i alle de fire medlemskommunene. I Nordreisa og på Skjervøy var interessen så stor at deltakerantallet måtte utvides. 30 jenter og gutter var med i disse kommunene. I fjor slet friluftsrådet med å få nok deltakere i Kåfjord og Kvænangen, men også her ble det friluftsskole i år. Begge disse kommunene hadde med 13 deltakere.

Kano og kajakk

Friluftsskolene ble gjennomført fra mandag til torsdag i forrige uke. Skjervøy plusset på også med en femte dag. Her fikk barna være med og ligge i telt to netter. Også Kåfjord og Kvænangen hadde overnatting og leirliv som en del av aktivitetene. Padling i kano og kajakk, fisking både i sjøen og i ferskvann, skyting med luftgevær, lassokasting, slakk line, fjelltur og andre aktiviteter var med og fylte dagene for de mange deltakerne. Hugo Tingvoll i Nord-Troms Friluftsråd skryter av lederne som bidro til at friluftsskolene ble en suksess.

Fritid er også viktig

- Vi har hatt med ni ledere som har stått på for at dette skulle bli bra for deltakerne. Og bra ble det. Vi har etablert en sommertradisjon som vi skal videreutvikle. Lederne var både friluftsinteresserte lærere samt ungdom og studenter med stor interesse for friluftsliv. Allsidighet og aktiviteter i det fri, har vært gjennomgangstonen for det som foregikk. Vi la også opp til at barna skulle ha litt fritid innimellom der de kunne gjøre det de selv ønsket. Viktig at ikke alt er organisert hele tiden, sier friluftsrådets daglige leder.

PS: Etter at disse fire første friluftsskolene nå er gjennomført, er friluftsskole i samarbeid med Riddu Riddu det neste som skjer. Den er allerede fullbooket. Siste uka før skolestart inviteres ungdom med på ungdomscamp i Årviksand på Arnøy. Mer informasjon og påmelding på friluftsrådets nettside utinord.no

Daglig leder i Nord-Troms friluftsråd, Hugo Tingvoll. Foto: Nord-Troms friluftsråd