Da var dagen kommet der Fylkesmannen har holdt pressekonferanse, og kommet med forslag på ny kommunestruktur i Troms Fylke. Deriblant er anbefalingene at Kåfjord skal slå seg sammen med Nordreisa. Mitt spørsmål er: hvorfor er Skjervøy uteglemt?

Begrunnelsen for sammenslåing, er den samme som vi har hørt de siste to årene fra dagens blå/blå regjering og ikke minst Fylkesmannsembete i Troms. Jeg har respekt for at Fylkesmannsembete jobber etter oppdrag fra regjeringa, men jeg kan ikke se at det er fremkommet noe nytt i denne saken. De samme begrunnelser som tidligere: robuste store kommuner, dårlig økonomi, dårlig planverk, bedre tjenester til folket, en aldrende befolkning osv..

Jeg må stille spørsmålet: Finnes det ikke et snev av noe positivt fra Fylkesmannsembete, når det gjelder dagens eksisterende Troms kommuner?

Undersøkelser på landsbasis viser at folk i små kommuner er mere fornøyd med tjenestetilbudet en de store kommuner. De foreslåtte sammenslåinger mener jeg er en ren sentraliseringsreform som vil utløse dårligere tjenester til våres befolkning.

Dette forslaget fra Fylkesmannen, vil ødelegge det gode interkommunale samarbeidet vi har i Nord Troms.

Hva tenker du, Ordfører Øyvind Evanger, skal vi slå våre pjalter sammen, for å bli en «stor sjøsamisk kommune», der vi sammen kan fremme samisk språk og kultur?

Ja visst, ville vi blitt stor, når det gjelder avstand i areal, men når det gjelder innbyggertall, ja, da er vi ikke innenfor de kriterier som var tanken bak sammenslåinger.

Flertallet av folket i Kåfjord har gitt sin anbefaling, de er imot sammenslåing!! Og de anbefalingene som Kåfjords befolkning har gitt, har jeg stor tiltro til. Så jeg må beklage, svaret må bli NEI.

Her finner du hele Fylkesmannens dokument