Med Fremskrittspartiet i regjering sikrer vi nå full fremdrift i å gjøre E6 over Kvænangsfjellet til en bedre vei hele året. Veistrekningen over fjellet har i mange år vært en av de mest sårbare, ikke bare i Troms, men i hele Norge.

Sammen med Høyre, KrF og Venstre har vi nå blitt enige om å bevilge 1,6 milliarder kroner til veien de neste årene. Det vil endelig gjøre dette strekket av E6 til en moderne vei. I første plandel av Nasjonal Transportplan vil det brukes 1,1 milliarder kroner på en tunnel gjennom toppen av fjellet, og i andre plandel 500 millioner til skredprosjekt. Alt fullfinansieres av staten.

Det skal bli slutt på at landet blir delt i to når fjellet er stengt. Stengninger og kolonnekjøring vil det forhåpentligvis bli slutt på. Det er godt å komme i mål med et av de viktigste samferdselsprosjekt vi har. Som eneste norske hovedvei fra Troms til Finnmark har det vært en jevn økning i transport av varer og tjenester. Denne økningen vil fortsette, og med helårsvei vil risiko og kostnader senkes for alle som er avhengig av god transport.

For FrP er det viktigste at veien over fjellet blir helårig slik at den ikke holdes vinterstengt på grunn av uvær. Og det er det vi leverer nå. Rasfare og drivsnø vil ikke lenger være noe stort problem for de veifarende.