Da det nye fylkesrådet tiltrådde sto det blant annet å lese:

Fylkesrådet vil gjennomføre et løft for yrkesfagene. Det nye styret vil utvikle den desentraliserte skolestrukturen i fylket.

Hvor ble disse løftene av ?

Distriktspolitikk handler også om å opprettholde små tilbud. Nettopp fordi det er distriktsvennlig.

Hvilke konsekvenser kan nedleggelse få for de elevene som har søkt faget på Nordkjosbotn?

Vi regner med at de som har søkt (5 stykker og ev.de som har faget som 2.valg) er alle fra distriktene som hadde dagpendling som alternativ.

Som 15/16 åring er det oftest et ønske for elever (og foreldre) at de kan fortsette å bo hjemme i alle fall første året på vgs. Kommunene har og får et stort ansvar og oppfølging av elever som dropper ut av vgs på grunn av blant annet flytting fra foreldrehjem.

Stat og kommunene har store økonomiske utgifter på grunn av frafall i videregående opplæring. Dette tilsvarer nok det mangedobbelte av det det vil koste å opprettholde et tilbud på Nordkjosbotn.

Elevene som har søkt linja har søkt i den tro at tilbudet var aktuelt for dem og hadde ikke fått signaler om noen nedleggelse. Vi synes det er betenkelig at fylkesrådet kan gjøre det etter søknadsfrist. Det er rett og slett å lure elevene og oss foreldre.

Hva er da alternativet for disse elevene som har et oppriktig ønske om å gå på linja? Ja da må det bli flytting til, for oss, Tromsø. Disse elevene får boutgifter som er større enn et stipend, som igjen betyr at vi foresatte får enda større utgifter. Om vi da i tillegg har flere barn som bor hjemmefra på grunn av skoletilbud, påfører det oss store økonomiske utfordringer i tillegg til en bekymring for våre barn.

Vi er ganske sikker på at ledelsen ved Nordkjosbotn VGS tar ned utgifter der de kan og jeg regner også med at man kan samkjøre en del fagundervisning med andre grupper.

Vi håper at fylkesrådet kan snu i denne saken og gi de elevene som har søkt seg til Nordkjosbotn et godt 1.videregående år i trygge og faste rammer.