Jeg registrer utspillene som kommer om dagens økonomistyring i Storfjord.  Jeg tror alle  som har fulgt med, vet hva tidligere perioders manglende styring  har medført av kommunal  økonomisk fattigdom. Denne valgperioden har Fjordfolket bidratt til å endre kurs. Vi har dog  ønsket  kraftigere lut , men har måttet godta en forsiktigere  kursendring.

De som er mest aktiv og kritiserende i dag, har selv bidratt både administrativt og politisk til at Staten nå har tatt kontroll med kommunens virksomhet.

Dagens kommunestyre overtok  et kommunalt konkursbo fullstendig ut av kontroll både økonomisk og organisatorisk.

Det aller første  flertallet måtte vedta, var å pålegge den nye ordføreren å oppsøke  kommunens bankforbindelse, og be om et lån på 30 millioner kroner.  Dette for å kunne utbetale julelønn til de ansatte.

Regnskapene og  innsikt i de reelle tall,  viste et underskudd på over 30 millioner.  I de kommende uker og måneder falt «lik ut av skapene» og perioden har vært en sammenhengende oppryddingsaksjon etter forrige administerative og politiske  regime.

Kommunens administrasjon ledet av ny rådmann måtte få  entydig marsjordre.  Ta ned drifta til ansvarlig nivå.  Beskytt liv og helse.

På tross av en unik innsats av de ansatte , kritiseres disse av det tidligere sløsevelde.

Flertallet har i denne perioden maktet å senke kommunens underskudd med ca 10 millioner kroner, og økonomien er i ferd med å  komme under kontroll.

Fjordfolket vil ikke nøre opp under ødeleggende  bygdekrangler slik folket bak den nye bygdelista for Hatteng har iverksatt. Regien er skremmende ekskluderende selv i Storfjordsammenheng, noe oppegående storfjordinger nok allerede har merket seg.

Som en kuriositet kan nevnes, for de som ikke har historien med seg ,er at Staten i 1988 tilbød bygging av en gratis idrettshall i Storfjord kommune.  Kommunestyreflertallet vedtok etter forslag fra Knut Jentoft, å takke nei.  Begrunnelsen var at hallen skulle bygges i Skibotn.

27 år er gått. Det er neppe nødvendig med ytterligere kommentar.