- Svært gledelig, sier leder Frode Ersfjord i Nei til Atomvåpen om SVs krav om et internasjonalt forbud mot kjernevåpen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

- Svært gledelig, sier leder Frode Ersfjord i Nei til Atomvåpen om SVs krav om et internasjonalt forbud mot kjernevåpen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Nei til atomvåpen gleder seg over SV-krav

Svært gledelig, sier leder Frode Ersfjord i Nei til Atomvåpen om SVs krav om et internasjonalt forbud mot kjernevåpen.

– Dette kan være den første dominobrikken på veien mot en historisk avgjørelse for Norges del, sier Ersfjord til NTB.

Han viser til at mange stater har atomvåpen, og at de to stormaktene USA og Russland begge forbeholder seg retten til å bruke dem først.

– Samtlige vil si at de er imot atomvåpen, spørsmålet er hva man er villige til å gjøre med det, sier han.

Ersfjord, som selv er medlem av SV, mener et forbud kan bidra til å stigmatisere våpnene, slik tilfellet internasjonalt er blitt for biologiske våpen, klasevåpen og landminer.

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Trollpikken garantert reist før høsten

Gravemaskinselskapet Bertelsen og Garpestad tør ikke love at Trollpikken er på plass før ferien, men garanterer det før høsten setter inn.

Norwegian: – Et grunnleggende problem med for få piloter

Norwegians flygesjef Tomas Hesthammer jobber på spreng for at passasjerene skal komme seg på ferie.

Mahad Mahamud vil likevel ikke reise fra Norge

Norske myndigheter godtar nå at Mahad Abib Mahamud reiser til Somalia, slik han lenge har jobbet for, men nå vil ikke Mahamud reise likevel.

Jussprofessor kritisk til å ta oljefondet ut av Norges Bank

Jussprofessor Hans Petter Graver mener forslaget fra Gjedrem-utvalget om å skille ut oljefondet i et eget selskap, begrenser Stortingets kontroll.

53 prosent tror Norge vil rammes av terror

53 prosent av de spurte tror det er sannsynlig at Norge vil rammes av et terrorangrep de neste 12 månedene, ifølge en internasjonal undersøkelse. 

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis