Partileder Audun Lysbakken (til høyre) og nestleder Snorre Valen under SVs landsmøte på Gardermoen.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Partileder Audun Lysbakken (til høyre) og nestleder Snorre Valen under SVs landsmøte på Gardermoen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

SV sier ja til eggdonasjon – vil avskaffe abortnemndene

Landsmøtet i SV går inn for å tillate eggdonasjon og avskaffe abortnemndene.

Nestleder Snorre Valen fremmet begge forslagene, som ble vedtatt med klar margin.

Et forslag om å si nei til eggdonasjon av hensyn til giverens helse, ble avvist. Høyres landsmøte utsatte spørsmålet sist helg

Et forslag om at det offentlige skal tilby tidlig ultralyd til alle gravide som ønsker det, ble avvist med 109 mot 90 stemmer.

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Trollpikken garantert reist før høsten

Gravemaskinselskapet Bertelsen og Garpestad tør ikke love at Trollpikken er på plass før ferien, men garanterer det før høsten setter inn.

Mahad Mahamud vil likevel ikke reise fra Norge

Norske myndigheter godtar nå at Mahad Abib Mahamud reiser til Somalia, slik han lenge har jobbet for, men nå vil ikke Mahamud reise likevel.

Jussprofessor kritisk til å ta oljefondet ut av Norges Bank

Jussprofessor Hans Petter Graver mener forslaget fra Gjedrem-utvalget om å skille ut oljefondet i et eget selskap, begrenser Stortingets kontroll.

53 prosent tror Norge vil rammes av terror

53 prosent av de spurte tror det er sannsynlig at Norge vil rammes av et terrorangrep de neste 12 månedene, ifølge en internasjonal undersøkelse. 

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis