Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Støre freder bønn og andakt i religiøse friskoler

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke forby religiøs praksis i friskoler, slik Aps søsterparti de svenske Socialdemokraterna går inn for.

– Jeg mener at ordningen vi har i Norge i dag, som tillater alternative livssyn og pedagogiske alternativer i skolen, har gitt en god balanse mellom fellesskap og alternativ pedagogikk, sier Støre til Dagen.

I praksis kan det svenske forslaget føre til at religiøse skoler må droppe religiøs påvirkning i skolens regi, som felles bønn og morgenandakt.

Samtidig fremmer mange lokal- og fylkeslag i Arbeiderpartiet en rekke endringsforslag om friskoler og friskoleloven som skal behandles på helgens partilandsmøte. Noen vil håndheve lovverket strengere, og flere tar til orde for mer aktivt og strengere tilsyn med eksisterende friskoler. Flere foreslår å innskjerpe reglene for religiøse skoler.

Overfor Dagen slår imidlertid Støre fast at dagens friskoleordning, som var et forlik mellom Stoltenberg-regjeringen og KrF, bør bestå.

– Vi har hatt den i mange år og kan leve videre med den, sier partilederen.

Han understreker likevel at Ap er urolig for at den offentlige videregående skolen settes under press enkelte steder i landet fordi det "blomstrer opp kommersielle skoler som henter penger fra fylkene over skolebudsjettet".

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Trollpikken garantert reist før høsten

Gravemaskinselskapet Bertelsen og Garpestad tør ikke love at Trollpikken er på plass før ferien, men garanterer det før høsten setter inn.

Norwegian: – Et grunnleggende problem med for få piloter

Norwegians flygesjef Tomas Hesthammer jobber på spreng for at passasjerene skal komme seg på ferie.

Mahad Mahamud vil likevel ikke reise fra Norge

Norske myndigheter godtar nå at Mahad Abib Mahamud reiser til Somalia, slik han lenge har jobbet for, men nå vil ikke Mahamud reise likevel.

Jussprofessor kritisk til å ta oljefondet ut av Norges Bank

Jussprofessor Hans Petter Graver mener forslaget fra Gjedrem-utvalget om å skille ut oljefondet i et eget selskap, begrenser Stortingets kontroll.

53 prosent tror Norge vil rammes av terror

53 prosent av de spurte tror det er sannsynlig at Norge vil rammes av et terrorangrep de neste 12 månedene, ifølge en internasjonal undersøkelse. 

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis