Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Støre freder bønn og andakt i religiøse friskoler

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke forby religiøs praksis i friskoler, slik Aps søsterparti de svenske Socialdemokraterna går inn for.

– Jeg mener at ordningen vi har i Norge i dag, som tillater alternative livssyn og pedagogiske alternativer i skolen, har gitt en god balanse mellom fellesskap og alternativ pedagogikk, sier Støre til Dagen.

I praksis kan det svenske forslaget føre til at religiøse skoler må droppe religiøs påvirkning i skolens regi, som felles bønn og morgenandakt.

Samtidig fremmer mange lokal- og fylkeslag i Arbeiderpartiet en rekke endringsforslag om friskoler og friskoleloven som skal behandles på helgens partilandsmøte. Noen vil håndheve lovverket strengere, og flere tar til orde for mer aktivt og strengere tilsyn med eksisterende friskoler. Flere foreslår å innskjerpe reglene for religiøse skoler.

Overfor Dagen slår imidlertid Støre fast at dagens friskoleordning, som var et forlik mellom Stoltenberg-regjeringen og KrF, bør bestå.

– Vi har hatt den i mange år og kan leve videre med den, sier partilederen.

Han understreker likevel at Ap er urolig for at den offentlige videregående skolen settes under press enkelte steder i landet fordi det "blomstrer opp kommersielle skoler som henter penger fra fylkene over skolebudsjettet".

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Økende mangel på sykepleiere i Norge

Ifølge NAVs bedriftsundersøkelse er sykepleieryrket det yrket i Norge med størst mangel på arbeidskraft. 

Konkurransetilsynet etterforsker Ringnes for misbruk av markedsmakt

Konkurransetilsynet undersøker om Ringnes har misbrukt sin posisjon som dominerende aktør i markedet for salg av øl til utesteder.

Scooterfølge gjennom isen på Svalbard – to kritisk skadd

Et snøscooterfølge har gått gjennom isen på Tempelfjorden på Svalbard. Alle de ni som var med, er gjort rede for. To av dem er kritisk skadd.

Røros lufthavn ble stengt – men funnet var ikke farlig

Funnet på Røros Lufthavn var ikke noe som kunne true sikkerheten, ifølge bombegruppa. Flyplassen kunne torsdag kveld åpnes, etter å ha vært stengt i åtte timer.

Mann døde i fallulykke i Østfold

En mannlig TV-montør i slutten av 50-årene døde torsdag i en fallulykke under arbeid i Skiptvet i Østfold.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis