Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre ønsker å være tydelig, men får kritikk fra lokalpolitiker som mener partiprogrammet inneholder for mye tåkeprat. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre ønsker å være tydelig, men får kritikk fra lokalpolitiker som mener partiprogrammet inneholder for mye tåkeprat. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ap-grasrota skeptisk til tåkeprat i partiprogram

Uklare begreper og formuleringer i Arbeiderpartiets partiprogram bekymrer grasrota i partiet foran landsmøtet. Men partiledelsen er uenig.

Partiets programutkast er fullt av uklare formuleringer som grasrota nå forsøker å luke bort, melder NRK.

Det er formuleringer som «vurdere en sak på nytt», eller «se på den», «ta den fram» eller «belyse» som bekymrer. En gjennomgang NRK har gjort viser at bruken av slike formuleringer i partiets program har økt de siste årene.

– Slike begreper bidrar til uklarhet. Ord som «tenke på», «revurdere», «drøfte» og «ta opp til vurdering» gjør også at ting blir uklart, sier Kai Lennert Johansen i Levanger Arbeiderparti.

Partileder Jonas Gahr Støre mener det er viktig at Arbeiderpartiet blir tydeligere før høstens valgkamp, men Johansen er ikke imponert.

– Ved en del av programpostene setter jeg spørsmålstegn og tenker «OK, hva ligger det egentlig i dette?» sier han. En rekke fylkes- og lokallag foreslår derfor flere endringer for å tydeliggjøre budskapet.

Aps nestleder Hadia Tajik, som også har ledet programarbeidet, er ikke enig, og mener det er nødvendig å ta de forbeholdene som står i programutkastet.

– Jeg er trygg på at vi får et tydelig program, sier hun.

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Basehopper omkom i ulykke i Aurland

En person har omkommet i en basehoppulykke i Aurland i Sogn og Fjordane, opplyser Helse Førde.

Muslimske ledere støtter statens stans av støtte til Islamsk Råd

Flere moskeer støtter stans av statsstøtte til Islamsk Råd. Rådet, som tidligere har fått støtte til å fremme dialog, vil foreløpig ikke kommentere saken.

Opptur på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs startet dagen med å gå i minus, men etter en sterk sluttspurt endte den på 698,87 poeng, opp 0,74 prosent.

22-åring døde etter arbeidsulykke i Rogaland

En 22 år gammel mann som ble kritisk skadd da han havnet under en dumper i Klepp i Rogaland onsdag formiddag, døde av skadene.

Tre år gammel jente døde av hodeskader

Den lille jenta fra Namdalen ble brakt til sykehus natt til mandag, og hennes mor og stefar ble siktet for vold. Onsdag døde treåringen på sykehuset.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis