Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre ønsker å være tydelig, men får kritikk fra lokalpolitiker som mener partiprogrammet inneholder for mye tåkeprat. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre ønsker å være tydelig, men får kritikk fra lokalpolitiker som mener partiprogrammet inneholder for mye tåkeprat. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ap-grasrota skeptisk til tåkeprat i partiprogram

Uklare begreper og formuleringer i Arbeiderpartiets partiprogram bekymrer grasrota i partiet foran landsmøtet. Men partiledelsen er uenig.

Partiets programutkast er fullt av uklare formuleringer som grasrota nå forsøker å luke bort, melder NRK.

Det er formuleringer som «vurdere en sak på nytt», eller «se på den», «ta den fram» eller «belyse» som bekymrer. En gjennomgang NRK har gjort viser at bruken av slike formuleringer i partiets program har økt de siste årene.

– Slike begreper bidrar til uklarhet. Ord som «tenke på», «revurdere», «drøfte» og «ta opp til vurdering» gjør også at ting blir uklart, sier Kai Lennert Johansen i Levanger Arbeiderparti.

Partileder Jonas Gahr Støre mener det er viktig at Arbeiderpartiet blir tydeligere før høstens valgkamp, men Johansen er ikke imponert.

– Ved en del av programpostene setter jeg spørsmålstegn og tenker «OK, hva ligger det egentlig i dette?» sier han. En rekke fylkes- og lokallag foreslår derfor flere endringer for å tydeliggjøre budskapet.

Aps nestleder Hadia Tajik, som også har ledet programarbeidet, er ikke enig, og mener det er nødvendig å ta de forbeholdene som står i programutkastet.

– Jeg er trygg på at vi får et tydelig program, sier hun.

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Økende mangel på sykepleiere i Norge

Ifølge NAVs bedriftsundersøkelse er sykepleieryrket det yrket i Norge med størst mangel på arbeidskraft. 

Konkurransetilsynet etterforsker Ringnes for misbruk av markedsmakt

Konkurransetilsynet undersøker om Ringnes har misbrukt sin posisjon som dominerende aktør i markedet for salg av øl til utesteder.

Scooterfølge gjennom isen på Svalbard – to kritisk skadd

Et snøscooterfølge har gått gjennom isen på Tempelfjorden på Svalbard. Alle de ni som var med, er gjort rede for. To av dem er kritisk skadd.

Røros lufthavn ble stengt – men funnet var ikke farlig

Funnet på Røros Lufthavn var ikke noe som kunne true sikkerheten, ifølge bombegruppa. Flyplassen kunne torsdag kveld åpnes, etter å ha vært stengt i åtte timer.

Mann døde i fallulykke i Østfold

En mannlig TV-montør i slutten av 50-årene døde torsdag i en fallulykke under arbeid i Skiptvet i Østfold.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis