Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre  vil øke skattene, men hvem han vil samarbeide med i en eventuell regjering er uklart.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre  vil øke skattene, men hvem han vil samarbeide med i en eventuell regjering er uklart. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Støre holder døren åpen mot sentrum

Arbeiderpartiet vil reversere to tredeler av den borgerlige regjeringens skattekutt. Men hvem Ap-leder Jonas Gahr Støre skal regjere sammen med, er uklart.

– Jeg tror det avtegner seg et flertall for at dagens regjering skiftes ut med en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet. Partiene som ønsker å bidra til det, ønsker jeg å ha et godt forhold til, sa Støre på NRKs Politisk Kvarter, få timer før han skal opp på talerstolen på Ap-landsmøtet på Folkets Hus i Oslo.

Hvem han vil ha med seg i regjering er han ikke klar på.

– Vi har tre partier i Stortinget i klar opposisjon til dagens regjering. De er enige om at den må skiftes ut, og de peker på meg. Det er et avklart opplegg. Så holder vi døren opp til sentrum, sier Støre.

Han vil ikke låse seg til SV og Senterpartiet, slik Ap gjorde i 2013.

– Vi er åpne for å finne et grunnlag for sentrum. Det kan involvere regjering, eller en type samarbeid. Valgresultatet avgjør, sier Ap-lederen.

De borgerlige har senket skattene med 21 milliarder de siste årene. Støre har åpnet for å øke skattene med inntil 15 milliarder.

– Denne regjeringen har kuttet skatter, og hevder at det er vekstfremmende, men det klarer de ikke å dokumentere. Økte skatter gir oss mulighet til å løse fellesskapsoppgaver, både på velferdsområdet, skole og eldre, og til omstilling i næringslivet.

– Men vi vil øke fagforeningsfradraget. Det er en investering i et bedre organisert arbeidsliv, sier Ap-lederen.

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Økende mangel på sykepleiere i Norge

Ifølge NAVs bedriftsundersøkelse er sykepleieryrket det yrket i Norge med størst mangel på arbeidskraft. 

Konkurransetilsynet etterforsker Ringnes for misbruk av markedsmakt

Konkurransetilsynet undersøker om Ringnes har misbrukt sin posisjon som dominerende aktør i markedet for salg av øl til utesteder.

Scooterfølge gjennom isen på Svalbard – to kritisk skadd

Et snøscooterfølge har gått gjennom isen på Tempelfjorden på Svalbard. Alle de ni som var med, er gjort rede for. To av dem er kritisk skadd.

Røros lufthavn ble stengt – men funnet var ikke farlig

Funnet på Røros Lufthavn var ikke noe som kunne true sikkerheten, ifølge bombegruppa. Flyplassen kunne torsdag kveld åpnes, etter å ha vært stengt i åtte timer.

Mann døde i fallulykke i Østfold

En mannlig TV-montør i slutten av 50-årene døde torsdag i en fallulykke under arbeid i Skiptvet i Østfold.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis